Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Jolien Grolleman

Docent-onderzoeker

Over Jolien Grolleman

Jolien Grolleman heeft de master Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding cum laude afgerond. Tijdens haar afstuderen heeft ze bij het project Leuker voor Later onderzoek gedaan naar veranderingen in zelfvertrouwen en emotieregulatie van ouders gedurende de eerste vier jaar van het ouderschap. Deze afstudeeropdracht bij het lectoraat heeft een passie voor onderzoek in haar doen opbloeien.

Jolien werkt aan de projecten OuderTeam en Leuker voor Later. Deze projecten sluiten perfect aan op haar interesse in (de overgang naar) het ouderschap. ‘Niet alleen de ontwikkeling van kinderen, maar ook de ontwikkeling van ouders verdient aandacht. Welke ontwikkelingen maken ouders door gedurende het ouderschap? En hoe kunnen zij hier het beste in ondersteund worden?', aldus Jolien. 

Jolien is momenteel bezig met een promotieonderzoek, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en mede gefinancierd door een NWO Promotiebeurs voor Leraren (toekenning 2022-1). In dit promotieonderzoek wordt kennis vergroot over de samenhang van (veranderingen in) relatietevredenheid, ouderlijk functioneren en de ontwikkeling van het kind gedurende de overgang naar en de eerste vier jaren van het ouderschap.

Een baby; een dip in je zelfvertrouwen

29 maart 2023 | Onderzoek
Jolien Grolleman doet onderzoek naar kersverse ouders.
Lees meerover Een baby; een dip in je zelfvertrouwen
Foto van Jolien Grolleman

Beurs voor onderzoek naar relatietevredenheid in de eerste jaren van het ouderschap

6 juli 2022 | Onderzoek
Docent-onderzoeker Jolien Grolleman van het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding gaat promotieonderzoek uitvoeren naar relatietevredenheid in de eerste jaren van het ouderschap.
Lees meerover Beurs voor onderzoek naar relatietevredenheid in de eerste jaren van het ouderschap
Foto van Jolien Grolleman