Hogeschool Leiden

Hulp bij je studiekeuze - Docent Muziek

Hoe kom je erachter of de opleiding Docent Muziek echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de (Online) Open Dag

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding Docent Muziek:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Kom meelopen bij de opleiding

Heb jij een open dag bezocht en ben je benieuwd hoe de lessen eruit zien bij de opleiding Docent Muziek? Loop dan een middagje mee. Tijdens het meelopen word je opgevangen door een eerstejaarsstudent die je meeneemt naar een les of een repetitie. Denk aan een les methodiek, muziektheorie of een praktische les zoals piano licht. Daarnaast krijg je een beeld van de plek waar je gaat studeren en kun je al jouw vragen stellen.

Lijkt je dit leuk? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Marielle van Wouw via wouw.van.m@hsleiden.nl. Zij neemt contact met je op om een datum af te spreken.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

De titel Bachelor of Music in Education wordt in heel Europa erkend. Je hebt hiermee een eerstegraads lesbevoegdheid: je kunt dus lesgeven in het basis- en voortgezet onderwijs, het mbo of het hbo. Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Danja | afgestudeerd

Ik wil mijn liefde voor muziek overbrengen op anderen. Tijdens de opleiding verbeter je niet alleen je zang of spel, maar ben je ook bezig met waarom je het zingt. Ook leer je om beter te luisteren. Het verschil ontdekken tussen al die soorten. Je wordt jezelf heel bewust van de muziek die je zingt en maakt.

Danja | afgestudeerd

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare varianten/opleidingen op het gebied van Educatie:

  • Docent Dans/Euritmie: vind jij de antroposofische visie interessant en wil je kinderen stimuleren met dans en beweging? Neem dan eens een kijkje bij de opleiding.
  • Vrijeschool Pabo: ben je geïnteresseerd in een antroposofisch mensbeeld? Bekijk dan de informatie over deze opleiding.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding Docent Muziek en de beroepsmogelijkheden? Bekijk dan als laatste stap de informatie over de intakeprocedure

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud opleiding Docent Muziek voltijd | Inschrijven en toelatingVeelgestelde vragen