Hogeschool Leiden

Hulp bij je studiekeuze - Docent Muziek

Hoe kom je erachter of de opleiding Docent Muziek echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding Docent Muziek voltijd en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus en proef de sfeer. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Stel je vragen aan studenten tijdens de Online Meet & Greet

Weten hoe het echt is om te studeren aan Hogeschool Leiden? Onze studenten van de opleiding Docent Muziek voltijd zitten klaar om hun ervaringen met jou te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de studiebelasting, de opdrachten, de werkvormen, de begeleiding vanuit de hogeschool en het bruisende studentenleven in Leiden.

Lees meer over de Online Meet & Greet

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

De titel Bachelor of Music in Education wordt in heel Europa erkend. Je hebt hiermee een eerstegraads lesbevoegdheid: je kunt dus lesgeven in het basis- en voortgezet onderwijs, het mbo of het hbo. Wat wordt jouw baan? Bekijk op de pagina van onze muziekdocentopleiding welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Ervaringen van studenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

  • Student Daan organiseerde het jaarlijkse concert van de opleiding

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Danja | afgestudeerd

Ik wil mijn liefde voor muziek overbrengen op anderen. Tijdens de opleiding verbeter je niet alleen je zang of spel, maar ben je ook bezig met waarom je het zingt. Ook leer je om beter te luisteren. Het verschil ontdekken tussen al die soorten. Je wordt jezelf heel bewust van de muziek die je zingt en maakt.

Danja | afgestudeerd

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare varianten/opleidingen op het gebied van Educatie:

  • opleiding Docent Dans/Euritmie: vind jij de antroposofische visie interessant en wil je kinderen stimuleren met dans en beweging? Neem dan eens een kijkje bij de opleiding.
  • opleiding Vrijeschool Pabo: ben je geïnteresseerd in een antroposofisch mensbeeld? Bekijk dan de informatie over deze opleiding.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Bekijk dan als laatste stap de informatie over de intakeprocedure

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud opleiding Docent Muziek voltijd | Inschrijven en toelatingVeelgestelde vragen