Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Karen Moll van Charante

Docent muziek

Over Karen Moll van Charante

Karen werkt in Leiden, vanaf september 2023, als docent Methodiek & Didactiek voor de opleiding Docent Muziek.

Het verhaal van Karen

Na de Stichtse Vrije School studeerde Karen piano (docerend en uitvoerden musicus) aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam waar zij zich specialiseerde in liedbegeleiding. Ze was enkele jaren repetitor/vocal coach aan het Koninklijk Conservatorium en trad op in binnen- en buitenland in kamermuziekbezetting. Vandaaruit bewandelende zij vele wegen; ze gaf les op muziekscholen, werd producer van Radio4 en Manager Bureau & Productie van het Internationaal Franz Liszt Piano Concours. Maar het onderwijs bleef kriebelen en Karen werd onderzoeksbegeleider aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Door de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam te volgen kon Karen met muziek een nieuwe kant ontwikkelen. Ze was docent op verschillende basisscholen en eindigde in het voortgezet onderwijs. Pubers hebben haar liefde, vanwege hun gevoeligheid voor de manier waarop ze worden aangesproken. Goede communicatie zorgt ervoor dat je in verbinding bent met elkaar. Karen vervulde naast haar docentschap ook een sociale rol binnen haar school als mentor, vertrouwenspersoon en anti-pestcoördinator.

Karen Moll van Charante
Met goed relatie- en klassenmanagement ontstaat er een veilige sfeer waardoor iedereen zich op zijn eigen manier (muzikaal) kan uiten.

In mijn lessen ondersteun ik de student in wie hij is, of wil zijn. Ook laat ik zien hoe hij de relatie met zijn leerlingen kan versterken zodat hij kan zeggen ‘ik ben ok, jij bent ok’. Hierbij zorgt hij dus goed voor zichzelf en voelt hij zich verantwoordelijk voor het welbevinden van de ander.