Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Hedwig Barczuk

Docent Dans/Euritmie

Over Hedwig Barczuk

Met veel enthousiasme, liefde en fascinatie voor de ontwikkeling van de mens, geeft Hedwig het vak Antroposofische Pedagogiek en Menskunde (APM) bij de opleiding Dans/Euritmie. 

Het verhaal van Hedwig

Hedwig studeerde in 2019 af van de opleiding Docent Muziek in Leiden. Daarna verbreedde ze haar horizon door een jaar in Zweden te studeren aan het International Youth Initiative Program (YIP), een internationaal studieprogramma in sociaal ondernemerschap. Hier hield ze zich bezig met de vraag: wat zijn de uitdagingen van de huidige tijd en hoe kunnen jonge mensen hierin initiatief nemen op een manier die bij hen past? Tijdens dit jaar werd haar nog eens extra duidelijk hoe belangrijk en waardevol muziek en pedagogiek zijn voor de jonge mensen van nu. De antroposofie is voor haar een inspiratiebron waarmee ze haar hele leven nog vooruit kan.

Tijdens haar studie leidde ze met veel plezier het Artemisia Koor en gaf ze koorzang en muziektheorie aan de studenten van de opleiding Vaktherapie, eveneens aan Hogeschool Leiden. Hedwig werkt graag met groepen studenten op een gelijkwaardige en interactieve manier. Vanaf studiejaar 2022-2023 start ze als docent voor de opleidingen Docent Dans/Euritmie en Docent Muziek.

Naast haar werk bij Hogeschool Leiden studeert Hedwig aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.

Hedwig Barczuk
Hoe kun je kinderen opvoeden tot levenslustige, vrije en verantwoordelijke mensen? Een prachtige zoektocht waarmee ik de studenten graag kennis laat maken.