Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Ivette van Laar

Docent muziek

Over Ivette van Laar

Bij Hogeschool Leiden geeft Ivette zangles aan de studenten van de opleiding Docent Muziek. Ze vindt het heel belangrijk dat er op scholen gezongen wordt met kinderen. Daarom begeleidt ze toekomstige muziekdocenten graag in het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen stemklank.

Het verhaal van Ivette

In 1995 werd Ivette door haar Vrije School muziekdocente op het podium gezet, om duetten van Purcell te zingen met een klasgenote. Die avond besloot ze van zingen haar beroep te maken, omdat ze ontdekte dat ze door te zingen pas ècht kon communiceren. Niet met woorden die vaak tekort schieten, maar met klank, die diep kan raken. 

Ivette studeerde tussen 1996 en 2006 zang (klassiek) aan de conservatoria van Enschede en Arnhem, waar ze aangemoedigd werd om zich te verdiepen in onbekend, veelal 20ste eeuws repertoire. Ook specialiseerde ze zich in het werken met de kinderstem. In 2017 studeerde ze af aan het Lichtenberger Institut te Duitsland. Voor haar betekent het werken met de Lichtenberger Methode: een geweldige combinatie van weten én waarnemen hoe alles fysiologisch werkt en tegelijk een eindeloze hoeveelheid creativiteit kunnen inzetten om haar studenten te begeleiden naar meer vrijheid in het klankmaken.

Ivette is veelvuldig werkzaam als uitvoerend zangeres en heeft een bloeiende zelfstandige lespraktijk in Zutphen, waar ze werkt met beginners, gevorderden en beroepsmusici tussen de 6 en 86 jaar. Ze gaf diverse cursussen aan basisschool leerkrachten die meer muziek willen maken in de klas, gaf mede een leerlijn muziek vorm voor een basisschool en tevens werkt ze mee aan muziekeducatie projecten voor mensen met dementie.

Ivette van Laar
Ieder kind verdient een docent in de klas die met ze zingt. Zingen is van wezenlijk belang voor de ontwikkeling van een kind.

Gezond studeren en werken vanuit huis

3 april 2020 | Algemeen
Lesvoorbereiding neemt meer tijd in beslag, maar levert mooie nieuwe inzichten op. En ook het inrichten van een ergonomische werkplek kost wat tijd. Maar met muziek en wat tips, werkt en studeert Hogeschool Leiden ook gezond thuis.
Lees meerover Gezond studeren en werken vanuit huis
Gebouw Hogeschool Leiden