Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Antje de Wit

Docent Zang
Profielfoto Antje de Wit

Over Antje de Wit

Antje werkt in Leiden als docent Zang voor de opleiding Docent Dans/Euritmie. Zingen is een unieke manier om je eigen lichaam, stemklank en muzikaliteit te ontwikkelen en bovenal om in contact te komen met jezelf en anderen. 

Het verhaal van Antje

Als zangdocent wil ik mensen het bijzondere contact tussen lichaam en stemklank laten ontdekken en hun eigen zingende stem ontwikkelen. Ik werk met name vanuit de waarneming-georiënteerde Lichtenberger stempedagogiek (Lichtenberg Methode). De Lichtenberger Methode gebruikt de klank zelf als een voertuig tot waarneming, klankcontact, bewegelijkheid én zelfregulatie. Het resultaat is meer zanggemak, authenticiteit in je zingen en een klankvolle stem. In het vak Zang krijg je oefeningen en stimulaties opdat jouw eigen zingende stem zich kan 'onthullen'. Ook ontwikkel je vaardigheid in het zingen met anderen, zoals in eenvoudige meerstemmige liedjes en koormuziek. 

Antje de Wit
Samen zingen geeft plezier en verbinding in een team, groep of klas. Zingen is belangrijk.

Antje heeft zang en zangpedagogiek gestudeerd aan de Schumann-academie (afronding in 2009). Daarna heeft zij zich gespecialiseerd in de Lichtenberger stempedagogiek. Ze was in 2012-2017 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen (NVZ) en is aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor Lichtenberger Docenten.

Antje de Wit is zangpedagoog, koordirigent, kerkmusicus en sopraan. In haar werk zoekt zij de verbindingen tussen muzikale stijlen, kunst-disciplines, culturen en/of levensbeschouwingen. Zie voor haar huidige werkzaamheden www.antjedewit.nl.