Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Fenneken Francken

Docent muziek

Over Fenneken Francken

Fenneken Francken is docent viool, kamermuziek, muziekfenomenen & improviseren en algemene muziekpedagogie bij de opleiding Docent Muziek.

Het verhaal van Fenneken

Na bezoek aan de Vrije School Den Haag en het Haags Montessori Lyceum werd Fenneken aangenomen aan de internationale Hochschule für Musik in Detmold, Duitsland. Daar volgden heerlijke jaren, gevuld met intensieve vioolstudie en kamermuziek. Al snel ging zij op tournee met verschillende kamerorkesten en ensembles.

Na vervolgstudies in Londen en Tel Aviv was Fenneken op diverse fronten in de muziek actief. Van tweede concertmeester in het European Union Chamber Orchestra en lid van het Residentie Orkest tot het begeleiden van beroemdheden als Ella Fitzgerald en Charles Aznavour op televisie en in het ‘Improvisations-ensemble Berlin 94’. Uit enthousiasme voor muziekonderwijs werd zij muzieklerares aan een vrijeschool, aan de opleiding Docent Muziek in Leiden en aan verschillende andere opleidingen. Fenneken geeft daarnaast cursussen en workshops in diverse landen.

Fenneken Francken
Het oefenen van improviseren zie ik ook als inspiratiebron voor een pedagogie die waarneemt wat kinderen nodig hebben.