Hogeschool Leiden

Vragenlijsten en handleidingen

De vragenlijsten zijn vrijgegeven voor gebruik. Echter, wanneer u deze in de praktijk wilt inzetten is het belangrijk om te alle tijden eerst toestemming te vragen van alle betrokkenen voordat u de vragenlijsten gaat afnemen. Denk hierbij aan de respondenten, maar ook bijvoorbeeld uw leidinggevende en de directeur van de instelling/organisatie.

Indien u meer informatie wilt of wilt bespreken hoe de vragenlijsten in de praktijk kunnen worden ingezet, kunt u te allen tijde contact opnemen met onderzoekers van het lectoraat. We denken graag met u mee!

De onderzoekslijnen:

Lees hier hoe de toestemming van het onderzoek onder jongeren in gesloten instellingen en op de VSO-scholen is geregeld (pdf, 855 kB) ( pdf, 588 KB )

Lees het laatste nieuws over de doorontwikkeling leefklimaatvragenlijst.

Adviseur: Nico van Tol (Faculteitsdirecteur SW&TP van Hogeschool Leiden)

Betrokken (assistent) professoren:

Aangesloten lectoren in het Expertisecentrum Jeugd:

Samenwerkingspartners:

“Ik ben er van overtuigd dat een goed leefklimaat het welzijn van cliënten verhoogt maar ook bijdraagt aan een effectieve behandeling. Het lectoraat Residentiële jeugdzorg doet hier baanbrekend werk en het verbaast mij daarom ook niet dat steeds meer instellingen zich aansluiten bij dit onderzoek. De onderzoekers verbonden aan het lectoraat zijn gedreven en inspireren om het leefklimaat binnen de eigen voorziening tegen het licht te houden en waar nodig te verbeteren.”

Robert Didden

Betrokken lectoren van andere hogescholen:

  • Peter Hanse (Hogeschool Rotterdam)
  • dr. Jack de Swart (Lector Sturing in de jeugdzorg, Hogeschool Windesheim)