Residentiële Jeugdzorg

Onderwijs en stages

Het lectoraat Residentiële Jeugdzorg integreert opgedane kennis in het onderwijs van Hogeschool Leiden, zoals in de Master Jeugdzorg. Ook zijn de lectoraatsonderzoekers intensief betrokken bij verschillende afstudeerprojecten van studenten van de opleiding Toegepaste Psychologie, Sociaal Werk en de Master Jeugdzorg en verzorgen zij gastcolleges over specifieke onderwerpen. Verder hebben onderzoekers van het lectoraat studieboeken voor het hbo-onderwijs geschreven:

Afstudeeropdrachten

Het lectoraat biedt afstudeerplekken aan zowel hbo- als wo-studenten. Binnen de opleidingen Sociaal Werk en Toegepaste Psychologie worden deze via SharePoint aangeboden.

Studenten van andere universiteiten en hogescholen kunnen contact opnemen met Jesse Roest om mogelijkheden voor een afstudeerproject te bespreken. 

Onderzoeksstages

Het lectoraat heeft regelmatig ruimte voor stagiaires om onderzoekservaring op te doen bij het lectoraat. Afhankelijk van het onderzoeksproject help je in de stage bijvoorbeeld bij dataverzameling, dataverwerking, schrijven van rapportages, bezoeken aan instellingen en ben je betrokken bij alle facetten van het project.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Peer van der Helm.