Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Buitenboosters

Met 'Buitenboosters' laat de onderzoeksgroep Natuur en Ontwikkeling Kind bevindingen uit hun onderzoeken zien. Om zo studenten van onze opleidingen, maar ook de leerkrachten, pedagogisch professionals en opleiders, te helpen en te inspireren om natuur een plek te geven in onderwijs, opvang en de jeugdzorg. Bijvoorbeeld via vlogs, blogs, filmpjes of factsheets.

Serie 1

Buitenboosters: Hoe kan natuur helpen in Coronatijd

De coronamaatregelen hebben een grote impact op het alledaagse leven. Het lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind doet onderzoek naar de betekenis en het belang van natuur voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Met deze serie willen de onderzoekers leerkrachten en pedagogisch professionals (in opleiding) helpen om, ondanks de coronamaatregelen, natuur een plek te geven in hun dagelijkse praktijk.

Buitenboosters: Aflevering 1

Alle afleveringen

Serie 2

Buitenboosters: Onze relatie met natuur in klimaatcrisistijd

Klimaatcrisis, milieucrisis, coronacrisis. Onze omgang met natuur heeft een grote impact op het alledaagse leven, nu en in de toekomst. Onderzoeksgroep Natuur en Ontwikkeling Kind doet onderzoek naar de betekenis en het belang van natuur voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. De resultaten laten zien dat ons leven is verweven met natuur. Natuur beïnvloedt de gezondheid, het welzijn en de ontwikkeling van volwassenen en kinderen. Omgekeerd beïnvloeden wij met ons doen en laten de natuur. Er is dus een wederkerige relatie.

Met deze serie willen de onderzoekers (toekomstige) leerkrachten en pedagogisch professionals helpen en inspireren om in hun dagelijkse werk met de kinderen de wederkerige relatie met natuur op te helderen, en het belang, de noodzaak en het plezier daarvan samen te ervaren. Met deze ervaringen bouwen kinderen een betere band op met de natuur en zullen zij er ook (nog) beter voor zorgen.

Buitenbooster: aflevering 2

Alle afleveringen