Hogeschool Leiden

Serie 2: Buitenbooster 8 - Spelen in het Singelpark (een mini-college)

De onderzoekers van het lectoraat nemen je aan de hand van een mini-college mee in de wereld van buitenspelen. En wel in het Leiden Singelpark. Bekijk het Singelpark met andere ogen en ontdek voor je kind(eren) en jezelf nieuwe speelplekken.

Speciaal voor Leidse gezinnen geven onderzoekers Marian en Elise van het lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind een mini-college over buitenspelen. Dit mini-college is speciaal ontwikkeld voor Familiedag, onderdeel van Leiden European City of Science 2022. Deze dag vindt plaats op 15 mei.

Tijdens het mini-college krijg je wetenschappelijke informatie over het belang van buitenspelen voor het welbevinden van gezinnen. Daarnaast delen de onderzoekers praktische ideeën over waar je goed kunt spelen in het Singelpark. Je kunt er daarna direct op uit in het Singelpark! Woon je niet in Leiden dan is er vast wel een park in de buurt waar je heen kunt om te spelen.

Meer weten of over het Leiden Singelpark of zoek je een leuke buitenspeelplaats in Leiden? Bezoek de website van Leiden Singelpark of download de buitenspeelkaart regio Leiden.

Leiden European City of Science 2022 is een wetenschapsfestival van 365 dagen, boordevol activiteiten, lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen, voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Hogeschool Leiden is één van de Founding Partners. Het doel van het wetenschapsfestival is om wetenschap en samenleving te verbinden – bij uitstek het speelveld van praktijkgericht onderzoek. Lees meer over Leiden2022

Achtergrondinformatie

Wil je meer lezen over de onderzoeken waarop dit mini-college is gebaseerd? Bekijk dan de volgende artikelen: