Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Leraar worden in deeltijd: vind je plek in het onderwijs!

Oké, je weet dat je leraar wil worden, maar wat voor een leraar? En welke flexibele deeltijdopleiding past daarbij? Op deze pagina vind je een overzicht van de lerarenopleidingen die Hogeschool Leiden aanbiedt, zodat je de verschillende mogelijkheden goed kunt vergelijken.

Deeltijd pabo studente in de gymzaal met kleuters
Vind je plek in het onderwijs: de flexibele deeltijdopleidingen

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven voor één van de flexibele lerarenopleidingen in deeltijd? Bekijk de toelatingseisen en het proces voor aanmelden per leerroute.

Zij-instroomvarianten

Vind jouw route

Alle mogelijkheden in één oogopslag? Bekijk de interactieve routekaart en ontdek bij welke lerarenopleiding jij het beste op je plek bent.

Bekijk de routekaart

Online informatieavond

Tijdens de presentaties komen naast de inhoud en opzet van de studie ook allerlei praktische zaken aan bod, zoals de inschrijving, stages en studiebelasting. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Meld je aan

Leraar Basisonderwijs in deeltijd

Pabo flexibele deeltijd

Leraar in het basisonderwijs: een mooi en gevarieerd beroep. Als leraar heb je een belangrijke maatschappelijke taak waarin jij het verschil kunt maken! Lees meer over de flexibele deeltijdopleiding tot Leraar Basisonderwijs (Pabo).

Alles over de pabo in deeltijd
Foto van een volwassen persoon die een kind omhelst
Vrijeschool Pabo flexibele deeltijd

Als leraar in het vrijeschoolonderwijs stel je jezelf niet de vraag ‘hoe past een kind straks in deze maatschappij’, maar ‘wat kan een kind toevoegen aan de maatschappij van de toekomst’. Lees meer over de Vrijeschool Pabo deeltijd.

Alles over de vrijeschool pabo in deeltijd
Overzichtsfoto van bovenaf van een klas met kinderen
Spring deeltijd

Leraar Basisonderwijs: Spring is een deeltijd lerarenopleiding waarin je je ontwikkelt tot leraar in het vernieuwend onderwijs. Je maakt en geeft onderwijs aan kinderen die opgroeien in de wereld van nu, met het oog op de wereld van morgen. Lees meer over Spring deeltijd.

Alles over Spring deeltijd
Foto van een kind die omhoog naar een leraar kijkt

Tweedegraads lerarenopleidingen

Leraar Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd

Ben jij geïnteresseerd in gezondheid, gezond gedrag en het welzijn van mensen. Spreekt het jou aan om jongeren uit te dagen na te denken over deze thema’s en hun eigen leefstijl? Lees meer over de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn.

Meer over de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn
Twee volwassen die aan het studeren zijn
Leraar Omgangskunde deeltijd

Heb je oog voor wat jongeren wél kunnen en wil je ze hierin begeleiden? Als leraar Omgangskunde verzorg je lessen rondom allerlei thema's, zoals sociale vaardigheden, communicatie en burgerschapsvorming. Lees meer over de Lerarenopleiding Omgangskunde.

Alles over de Lerarenopleiding Omgangskunde in deeltijd
Foto van een groep volwassen die aan het overleggen zijn. Op de tafel liggen papieren en staat een flesje water.

Leraar Basisonderwijs: zij-instroomtrajecten

Pabo zij-instroom

Heb je al een hbo- of wo-diploma en wil je binnen twee jaar je onderwijsbevoegdheid halen? In dit traject sta je direct als leraar voor de klas en volg je daarnaast een dag per week onderwijs. Lees meer over het zij-instroomtraject van de Pabo deeltijd.

Alles over de Pabo zij-instroom
Overzichtfoto van een klas vol met kinderen. De foto is van achteren geschoten.
Vrijeschool Pabo zij-instroom

Heb je een bachelor of master afgerond en wil je zo snel mogelijk voor de klas in het vrijeschool basisonderwijs? Met behulp van het zij-instroomtraject kun je in twee jaar je lesbevoegdheid halen. Lees meer over het zij-instroomtraject van de Vrijeschool Pabo deeltijd.

Alles over de Vrijeschool pabo zij-instroom
Foto van een kind in een rood outfit die naar houten beeldjes kijkt.
Spring zij-instroom

Wil je het verschil kunnen maken in het leven van kinderen? Bij het zij-instroomtraject van Spring bereiden we je voor op vormend en vernieuwend onderwijs. Hiermee zetten we een krachtige basis in de pedagogiek en ben jij straks klaar voor het onderwijs van vandaag en morgen.

Alles over de pabo spring zij-instroom
Twee basisscholieren zitten aan een tafel samen huiswerk te maken.