Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Toelating en inschrijving Leraar Omgangskunde flexibele deeltijd

Heeft de opleiding Leraar Omgangskunde (flexibele deeltijd) jouw interesse gewekt? Hier vind je alles over toelatingseisen en inschrijven.

Schrijf je nu in via Studielink
Oudere studenten in de klas leraar omgangskunde flexibele deeltijd hogeschool leiden

Toelatingseisen hbo Leraar Omgangskunde

Heb je een van deze diploma's? Dan kun je je aanmelden voor de deeltijdopleiding Leraar Omgangskunde (flexibele deeltijd):

  • Havo-diploma
  • Vwo-diploma
  • Mbo niveau 4-diploma

Intakegesprek

De meeste studenten van Leraar Omgangskunde hebben werkervaring en/of een verwante vooropleiding. Heb jij dat niet? Plan dan een intakegesprek in door een e-mail te sturen naar: [email protected].

Niet de juiste papier en 21 jaar of ouder?

Vraag een Toelatingsonderzoek 21+ aan. En wie weet kunnen we jou alsnog inschrijven.

Direct inschrijven

Voldoe je aan de toelatingseisen en weet je zeker dat deze studie bij je past? Schrijf je dan uiterlijk 31 augustus in via Studielink.

Zorg dat je een DigiD hebt: die heb je namelijk nodig om je in te schrijven. Een DigiD aanvragen duurt ongeveer een week.

Schrijf je nu in via Studielink

Handig om te weten

Wat kan ik met deze opleiding?

Als leraar Gezondheidszorg en Welzijn of leraar Omgangskunde heb je, na het behalen van je bachelordiploma, een tweedegraads bevoegdheid als leraar Gezondheidszorg en Welzijn of leraar Omgangskunde. Je kunt als leraar aan de slag binnen het mbo of beroeps- en volwasseneducatie (bve), in het vmbo, het praktijkonderwijs (mits jouw vak op de lessentabel staat!). Ook kun je werken als praktijkopleider bij instellingen voor gezondheidszorg, welzijn en dienstverlening of als opleidingscoördinator binnen een zorginstelling.

Meer weten over de varianten? Ontdek de mogelijkheden en verschillen!

Wat doet de leraar Gezondheidszorg en Welzijn en leraar Omgangskunde?

Als docent Gezondheidszorg en Welzijn begeleid je leerlingen in hun opleiding, stage of werk. Je ondersteunt hen bij de juiste beroepskeuze in de sector gezondheidszorg of welzijn. Een docent Omgangskunde geeft les over sociale vaardigheden, burgerschap, beroepshouding en persoonlijke ontwikkeling. Communicatie, gedrag en gedragsverandering voor zelfredzaamheid en sociale integratie staan centraal. Je leert de leerlingen functioneren in de maatschappij, in een beroep en op de werkvloer.

Leraar gezondheidszorg welzijn & omgangskunde student zitten bij elkaar en krijgen uitleg van docent

Belangrijke data

  • 1 oktober: inschrijven voor deze opleiding voor aankomend studiejaar mogelijk via Studielink.
  • 15 juli: deadline inschrijven voor de opleiding via Studielink.

Later vind je hier meer belangrijke data.

Wat gebeurt er met je verzoek tot inschrijving?

Heb je alle benodigde stappen doorlopen en voldoe je aan alle voorwaarden voor inschrijving, dan is jouw aanmelding definitief. Een actueel overzicht hiervan vind je in Studielink bij de status van je Inschrijving.

Op de pagina Inschrijven lees je meer over de vijf stappen voor om jouw inschrijving compleet te maken.

Collegegeld

Voor je inschrijving voor een associate degree-, bachelor- of masteropleiding betaal je elk jaar collegegeld. Dit is wettelijk verplicht. Lees meer over de actuele bedragen en een uitleg over hoe je de betaling regelt.

Wat betaal je aan collegegeld?

Voordeel op tijd inschrijven

Schrijf je op tijd in. Dan hebben wij voldoende tijd om te bekijken of je voldoet aan de eisen. En heb jij voldoende tijd om nog iets aan te leveren als dat nodig is.

Besluit je om toch niet te starten met de opleiding? Dan kun je je verzoek tot inschrijving vóór 1 september weer kosteloos intrekken.

Na de Tweedegraads Lerarenopleiding Omgangskunde kun je lesgeven op het (v)mbo.

Persoonlijk advies

Wil je graag advies voor jouw specifieke situatie? Stuur dan een e-mail naar Annemiek van Zoomeren via [email protected].  

Zet in elk geval in je mail over welke lerarenopleiding het gaat: Omgangskunde of Gezondheidszorg en Welzijn. En over welke vorm: voltijd, associate degree, kopopleiding of flexibele deeltijd.

Van Annemiek ontvang je vervolgens bericht wanneer een gesprek met een docent plaatsvindt.

Op de hoogte blijven van de opleiding en docenten?

Volg ons op LinkedIn 

Informatie over de opleiding

Wat leer je allemaal tijdens de hbo-opleiding Leraar Omgangskunde (flexibele deeltijd) bij Hogeschool Leiden? Hoe ziet de studieopbouw eruit en wat kun je na afloop met je diploma?

Lees alles over de opleiding

Kies je opleidingsvariant

Hogeschool Leiden biedt de opleiding aan in diverse varianten. Bekijk ook:

Meer weten over de varianten? Ontdek de mogelijkheden en verschillen!