studenten doen onderzoek bij het Leiden Centre for Applied Bioscience

Onderzoeksprojecten Vakgroep Het Foodlab

Dit zijn de actuele onderzoeksprojecten van Vakgroep Het Foodlab Leiden:

  • Tongue on a chip (penvoerder WUR) : onderzoek officieel afgerond maar loopt nog door 
  • Fermentobiomics: monitoring van fermentatieprocessen mbv omics-technieken 
  • Kwantificering van micro-organismen in complexe fermentatie mbv q-pcr 
  • Smaakprofielen - Ontwikkeling van een eenvoudige methode voor de typering van Whisky 
  • Kweekvlees: in vitro onderzoek naar spierceldifferentiatie   
  • Het metatranscriptoom van kombucha: expressie analyse van DNA en RNA van complexe microbiologische samenlevingen. 
  • De artificiële tong: meten van pittigheid in groenten 
  • Synthese van geurstoffen op basis van aldolcondensatie 
  • Effect van micro-organismen op het darmmicrobioom mbv het zebravismodel  
  • Opzetten darmcel assays voor onderzoek naar probiotische effecten van complexe fermentaties 

Afgeronde projecten van vakgroep Foodlab: