Onderzoeksprojecten Vakgroep Het Foodlab
Dit zijn de actuele onderzoeksprojecten van Vakgroep Het Foodlab Leiden:
- Tongue on a chip (penvoerder WUR) : onderzoek officieel afgerond maar loopt nog door
- Fermentobiomics: monitoring van fermentatieprocessen mbv omics-technieken
- Kwantificering van micro-organismen in complexe fermentatie mbv q-pcr
- Smaakprofielen - Ontwikkeling van een eenvoudige methode voor de typering van Whisky
- Kweekvlees: in vitro onderzoek naar spierceldifferentiatie
- Het metatranscriptoom van kombucha: expressie analyse van DNA en RNA van complexe microbiologische samenlevingen.
- De artificiële tong: meten van pittigheid in groenten
- Synthese van geurstoffen op basis van aldolcondensatie
- Effect van micro-organismen op het darmmicrobioom mbv het zebravismodel
- Opzetten darmcel assays voor onderzoek naar probiotische effecten van complexe fermentaties
Afgeronde projecten van vakgroep Foodlab:
- Smaakprofielen - Verstegen Spices & Sauces B.V.
- Smaken verschillen - Detectie van stoffen op een artificiële tong