notitieblok op tafel, hand met pen zichtbaar

Samenwerking

Binnen het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) staat samenwerking centraal. Er wordt gewerkt aan de opbouw van nieuwe relaties en het verduurzamen van bestaande samenwerkingen. Doel hiervan is om als LCAB met praktijkgericht onderzoek een directe meerwaarde te kunnen bieden voor zowel het werkveld als het onderwijs van de toekomstige professional. 

Partners

Zowel in de verkennende fase als bij onderzoeken zelf, betrekt het LCAB partners op regionaal, landelijk en internationaal niveau. Inmiddels werkt het LCAB met ruim 90 partners samen in diverse onderzoeksprojecten. Samen met deze partners worden onderzoeksresultaten vertaald en ge├»mplementeerd in het werkveld en het onderwijs. 

Generade

In dit consortium van Hogeschool Leiden, Leids Universitair Medisch Centrum, Naturalis, Universiteit Leiden en BaseClear zijn vragen uit het veld gekoppeld aan onderzoek binnen de life sciences. De activiteiten van het Centre of Expertise Genomics (Generade) zijn sinds 2018 ondergebracht in het LCAB. In diverse onderzoeksprojecten wordt vanuit het LCAB de samenwerking met deze partijen voortgezet.

Internationaal

Het LCAB inventariseert en investeert in mogelijkheden tot samenwerking op internationaal niveau. Zo is er een start gemaakt met het aanbieden van stageplekken voor internationale studenten en onderzoekers en was het lectoraat Innovatieve Moleculaire Diagnostiek betrokken bij een EU-project. Het LCAB heeft de ambitie om de internationale activiteiten in de komende jaren verder uit te breiden. 

Ook samenwerken met het LCAB?

Wilt u meer informatie over de onderzoeksactiviteiten van het LCAB of wilt u graag de mogelijkheden tot samenwerken bespreken? Neem dan per e-mail contact op met Marijke Mostert.