notitieblok op tafel, hand met pen zichtbaar

Samenwerking

Binnen het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) staat samenwerking centraal. Er wordt gewerkt aan de opbouw van nieuwe relaties en het verduurzamen van bestaande samenwerkingen. Doel hiervan is om als LCAB met praktijkgericht onderzoek een directe meerwaarde te kunnen bieden voor zowel het werkveld als het onderwijs van de toekomstige professional. 

Partners

Zowel in de verkennende fase als bij onderzoeken zelf, betrekt het LCAB-partners op regionaal, landelijk en internationaal niveau. Inmiddels werkt het LCAB met ruim 150 partners samen in diverse onderzoeksprojecten. Samen met deze partners worden onderzoeksresultaten vertaald en geïmplementeerd in het werkveld en het onderwijs. De kernpartners op het LBSP zijn LUMC, Universiteit Leiden, Naturalis Biodiversity Center en BaseClear. Zij zijn structureel betrokken bij onderzoeksprojecten binnen de verschillende onderzoekslijnen. Het LCAB heeft twee lectoren aangesteld in samenwerking met twee van deze partners – BaseClear en Naturalis.

Internationaal

Het LCAB inventariseert en investeert in mogelijkheden tot samenwerking op internationaal niveau. Zo is er een start gemaakt met het aanbieden van stageplekken voor internationale studenten en onderzoekers en heeft het LCAB een subsidie ontvangen (“The proof is in de pudding”; pilot richting Europa Hogeschool Leiden) om een netwerk op te zetten voor een Europese subsidie aanvraag. Het LCAB heeft de ambitie om de internationale activiteiten in de komende jaren verder uit te breiden.

Ook samenwerken met het LCAB?

Wilt u meer informatie over de onderzoeksactiviteiten van het LCAB of wilt u graag de mogelijkheden tot samenwerken bespreken? Neem dan per e-mail contact op met Marijke Mostert.