studenten krijgen onderwijs bij het Leiden Centre for Applied Bioscience

Stageplaatsen en kennisontwikkeling

Bij het LCAB laten we je graag kennismaken met verrassende en boeiende stages op het gebied van maatschappelijke thema’s: Landbouw, water & voedsel en Gezondheid & zorg. Het LCAB heeft een grote diversiteit aan onderzoeksprojecten en daarmee ook een grote verscheidenheid aan partners waarmee we samenwerken. De onderzoeksprojecten worden uitgevoerd door studenten, docenten en analisten afkomstig van de faculteit Science & Technology.

We hebben een brede keuze aan stageplekken voor verschillende opleidingen. Meld je snel aan en verzeker je van een plek bij het Kenniscentrum LCAB!

>> Bekijk hier het volledige stage- en afstudeeraanbod

Betrokken opleidingen

Onderwijsontwikkeling is een speerpunt bij het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB). In interactie met onderwijsmanagers, docenten en studenten worden nieuwe inzichten vanuit praktijkgericht onderzoek ingezet ten behoeve van de innovatie van de inhoud en de vorm van het onderwijs. Daarnaast kunnen studenten en docenten bij het LCAB terecht om te participeren in onderzoeksprojecten.

Het LCAB werkt nauw samen met primair de Applied Science opleidingen van Hogeschool Leiden. Dit zijn de opleidingen

Daarnaast is ook de opleiding Middelbaar Laboratorium Onderwijs van mbo Rijnland betrokken die gehuisvest is in de hogeschool.

Opleiden voor de toekomst

Studenten komen tijdens de onderzoeksprojecten in aanraking met praktijkgericht onderzoek, innovatieve analyse methoden, multidisciplinair samenwerken en het werkveld. Hierdoor leren zij gedurende hun opleiding al om in te spelen op de razendsnelle technologische ontwikkelingen en de toepassing hiervan in de beroepspraktijk van de Life Sciences. Er zijn verschillende mogelijkheden voor studenten om tijdens hun opleiding ervaring op te doen bij het LCAB.  

Meer over wat het LCAB voor studenten kan betekenen

Professionalisering voor docenten

Docenten kunnen bij het LCAB door middel van participatie in onderzoek bij de lectoraten van het LCAB terecht om te werken aan hun eigen professionalisering. Dit draagt bij aan het waarborgen van de kwaliteit van het onderwijs dat zij verzorgen. Daarnaast kunnen zij door middel van deze activiteiten hun carrièremogelijkheden en arbeidsmarktpositie verder ontwikkelen. Enkele docenten zijn assistent lector en hebben extra aandacht voor de vertaling van onderzoek naar onderwijsprogramma’s. Op deze manier wordt wetenschappelijke kennis optimaal in de praktijk benut en blijven onderwijsprogramma’s van verschillende opleidingen actueel. Wil je als docent ook graag participeren in een onderzoek of meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op via [email protected].

Bij- en nascholing voor professionals

Het vakgebied van de Biosciences staat nooit stil. Juist daarom zoeken bedrijven naar actuele opleidingen voor hun medewerkers in diagnostiek en research laboratoria. Het Centrum Bioscience Diagnostiek (CBD) van de faculteit Science & Technology biedt verschillende opleidingen en nascholingen aan die inspelen op wat er nu en in de toekomst nodig is voor de sector. De authentieke vraagstukken uit het werkveld welke binnen onderzoeksprojecten van het LCAB voorbij komen, leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en vorming van de opleidingen en nascholingen.  

Meer over het nascholingsaanbod van het CBD