Welkom op Hogeschool Leiden

Betrokken lectoraten

Met zijn lectoraten en de vakgroep Bio-informatica vormt het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) één samenhangende onderzoekseenheid waarin vanuit dezelfde missie onderzoek wordt verricht. Bekijk het overzicht van de betrokken lectoraten en de vakgroep Bio-informatica.

Lectoraten vanuit faculteit Science en Technology

Lectoraat Innovatieve Moleculaire Diagnostiek
Het lectoraat Innovatieve Moleculaire Diagnostiek is een moleculair microbiologisch lab waar studenten en docenten van Hogeschool Leiden, start-ups en professionals uit de regio werken aan onderzoekprojecten en innovatieve producten om te komen tot een  snelle en betere diagnostiek of monitoring bij mens, dier, gewas en de omgeving.

Meer over lectoraat Innovatieve Moleculaire Diagnostiek

Lectoraat Metabolomics
Het lectoraat Metabolomics gebruikt en ontwikkelt nieuwe analytische methoden om complexe vragen met gedetailleerde chemische informatie te beantwoorden. De focus ligt daarbij met name op de thema’s personalized medicine, voeding en biodiversiteit. 

Meer over lectoraat Metabolomics 

Lectoraat Genome-based Health

Het lectoraat Genome-based Health onderzoekt gezondheidsvraagstukken. Hoe kun je DNA-informatie inzetten om mensen de juiste gezondheidsbeslissingen te laten nemen? Met genetische informatie kun je namelijk niet alleen zorg op maat krijgen, maar ook inzicht in factoren die je gezondheid bepalen.

Meer over lectoraat Genome-based Health 

Vakgroep

De vakgroep Bio-Informatica doet onderzoek op het snijvlak van biologie en informatica. De vakgroep speelt een essentiële ondersteunende rol en werkt aan BI componenten uit onderzoeksprojecten van de lectoraten.

Meer over vakgroep Bio-informatica