Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Stage aanbieden: Vaktherapie

Bied jij studenten van de opleiding Vaktherapie een mooie stageplek? Onze studenten sluiten graag aan binnen de richtingen Beeldende therapie en Muziektherapie. En door deze studenten kansen te bieden in jouw bedrijf of organisatie, krijg je er natuurlijk ook veel voor terug.

Studenten vaktherapie maken beweging met handen in een cirkel
De mogelijkheden

Sluit je aan bij ons netwerk

Derdejaarsstage
Derdejaarsstage

In het derde jaar Vaktherapie lopen studenten hun eerste stage. De stage richt zich op het -onder begeleiding- oefenen en uitvoeren van kunstzinnig therapeutische en/of begeleidende activiteiten. Er wordt 3 dagen per week stage gelopen. De overige 2 dagen volgt de student onderwijs.

Vierdejaarsstage
Vierdejaarsstage

De vierdejaars is gericht op het zelfstandig uitvoeren van therapeutische en/of begeleidende activiteiten. De stage duurt 5 maanden. Tijdens deze stage werkt de student ook een onderzoeksopdracht uit. Het onderwerp hiervoor wordt voorafgaand aan de stage gekozen, liefst in overleg met de stage-instelling. Stage 2 is een voltijdstage. Deze stage kan ook in het buitenland plaatsvinden.

Een stageplek aanbieden?

Heeft jouw organisatie of bedrijf plek voor een stageopdracht of onderzoeksopdracht voor studenten? Stuur dan meer informatie in via Praktijkloket Gezondheidszorg. Heb je nog vragen, neem dan contact op met stagecoördinator mevrouw H. Hulsbosch. 

Informatie voor Praktijkloket Gezondheidszorg
Studenten vaktherapie zitten in kring en doen peaceteken

Enkele criteria

Doelstellingen van de stage
  • De student leert en oefent te functioneren als een beginnend beroepsbeoefenaar in de rollen van therapeut, medewerker, collega, teamlid, samenwerkingspartner en als vertegenwoordiger van een instelling.
  • De student leert en oefent met het methodisch opzetten, uitvoeren en evalueren van therapeutische en/of begeleidende activiteiten.
  • De student leert en oefent met het zichzelf ontwikkelen in zijn beroep en werkt aan professionalisering.
Uitgangspunt van de stage

Het is de bedoeling dat de student het beroep van vaktherapeut zo volledig mogelijk leert. En levert een bijdrage aan: 

  • werken met de doelgroep binnen de stage-instelling;
  • meerdere keren vaktherapeutische en/of begeleidingsproces uitvoeren, als dat mogelijk is zowel in groepjes als met individuele cliënten;
  • deelnemen aan overlegsituaties.
  • overdragen van informatie en schriftelijk rapporteren bijvoorbeeld naar andere hulpverleners en ten behoeve van het cliëntdossier;
  • vormgeven aan 'levenslang leren' in de vorm van een klein onderzoek.

Mevrouw H. Hulsbosch

Stagecoördinator