Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Stage aanbieden: Human Resource Management

Onze studenten Human Resource Management lopen diverse stages waarin ze hun kennis in praktijk brengen. Bied jij hen een mooie plek om ervaringen op te doen?

Student communicatie plakt haar post its op whiteboard
Sluit je aan bij ons netwerk

De mogelijkheden

Pabo flexibele deeltijd studenten overleggen met elkaar

Oriëntatiestage

In het eerste studiejaar gaan studenten al op stage: de oriëntatiestage. Het doel van de oriëntatiestage is het kennis maken met; een organisatie, de diverse functies waarmee de stagiair aspirant professional zal moeten samenwerken en de taken van de HR adviseur. Ze werken mee op operationeel niveau, met betrekking tot in-, door- en uitstroom van personeel.

Hoeveel uur en wanneer werkt de stagiair?

Tijdens deze oriëntatiestage loopt de student gedurende 15 weken 2 dagen per week stage. Vanaf 1 februari is de stage op maandag en vrijdag.

Welke competenties worden bij stagiairs benut?
  • Informeren van medewerkers en management over interpretatie en toepassingsmogelijkheden van voorzieningen en regelingen op het gebied van P&O en arbeidsvoorwaarden.
  • Afstemmen van vraag en aanbod op de (interne / externe) arbeidsmarkt, het begeleiden van cliënten en het toepassen arbeidsmarktinstrumenten en wet- en regelgeving.
  • Ondersteunen van het management bij de planning van personeelsstromen, alsmede het zelfstandig toepassen van hrm instrumenten.
  • Bijdragen aan de verdere professionalisering van de beroepsuitoefening door het ontwikkelen van een eigen beroepshouding, de visie op het beroep en het netwerken.

Tweede- en derdejaarsstage

In februari starten de tweedejaarsstudenten met stage voor een periode van 2 keer 5 maanden of 1 keer 10 maanden. De opleiding Human Resource Management is in dat kader jaarlijks op zoek naar geschikte stageplaatsen.  

Wat zijn de criteria voor een goede stageplek?
  • De stageorganisatie is een organisatie met een breed HRM werkveld.
  • Elke werkweek bestaat uit 4 dagen (= 32 uur) actief werkzaam in en /of ten behoeve van de stageorganisatie.
  • De 5e werkdag (woensdag) is gereserveerd t.b.v. opleidingsactiviteiten; zoals onderwijs, stagemarkt, training solliciteren, terugkomdagen, training Onderzoek en adviseren) of opdrachten vanuit de opleiding (stageopdracht en voorbereiding t.b.v. de hiervoor genoemde opleidingsactiviteiten).
  • De student moet in staat gesteld worden de door de opleiding voorgeschreven opleidingsactiviteiten te kunnen vervullen. Werkdagen moeten hierop flexibel kunnen worden afgestemd.
  • De student moet in staat gesteld worden tijdens de stage de voor het beroep noodzakelijke kerntaken te ontwikkelen (zie bijlage 4 kerntaken).
  • De student moet in staat worden gesteld om te werken aan stageopdrachten, door de school opgedragen, binnen de stage verlenende organisatie, zowel wat betreft informatie inwinning als in tijd.
  • De taken en opdrachten te verrichten door de student zijn opklimmend in moeilijkheidsgraad (stageniveau 1,2 en 3) en zijn aan het einde van de stageperiode representatief voor een beginnend HR professional op HBO niveau.
  • De tijd die de student doorbrengt in de stageorganisatie is gevuld met leerzame activiteiten, routinematige activiteiten mogen niet de overhand hebben.
  • De inhoud en planning van de te verrichten taken wordt per stageblok vastgelegd en zo nodig in overleg bijgesteld in een werkplan.
  • De student wordt adequaat begeleid vanuit de stagebiedende organisatie: aflopend van intensief (wekelijks functioneringsgesprek) naar minder intensief (elke 2-3 weken een functioneringsgesprek.
  • De begeleiding wordt verzorgd door een ter zake kundig HRM functionaris binnen de organisatie functionerend op minimaal HBO niveau. Als de begeleiding wegvalt in de organisatie dient deze overgenomen te worden door een functionaris die voldoet aan de hiervoor genoemde eisen.
  • De student heeft de beschikking over voldoende faciliteiten om zijn werkzaamheden te kunnen uitoefenen. Na te zijn ingewerkt moet de student zelfstandig kunnen werken, onder verantwoordelijkheid van de stagebegeleider.
  • De student zal de door de opleiding goedgekeurde stagewerkzaamheden moeten vervullen.
  • Na goedkeuring van de stageplaats door de opleiding ondertekent de stageorganisatie een stageovereenkomst met Hogeschool Leiden Opleiding HRM. (de student is mede ondertekenaar).
  • Elk van de partijen ontvangt vervolgens een volledig ingevuld en ondertekende stageovereenkomst.

Afstudeeropdrachten

In het vierde studiejaar werken de studenten HRM in kleine groepjes aan extern verworven afstudeeropdrachten. Het doel daarvan is de student gedurende een jaar ervaring met beleidsmatig onderzoek te laten opdoen. Heeft jouw organisatie vraagstukken liggen en is ondersteuning bij onderzoek als basis voor nieuw beleid welkom? Dan kan een van onze bijna-afgestudeerd HRM'er je helpen.

Contact opnemen

Belangstelling om opdrachten uit te laten voeren door studenten? Mail ons dan een ingevuld stageformulier ( doc, 62 KB ) en vacaturetekst.

Ook voor vragen over bovenstaande, of andere flexibele mogelijkheden kun je contact met ons opnemen. We waarderen initiatieven die de samenwerking met het werkveld kunnen intensiveren. 

Marieke Laeven- van der Poel

Stagebureau M&B

Over Human Resource Management

De opleiding Human Resource Management leidt studenten op voor het brede werkterrein van functies waarin de thema's  organisatie en  personeel en arbeid centraal staan. Studenten krijgen theorie aangereikt op het gebied van arbeidsrecht, management, bedrijfseconomie en arbeidsverhoudingen. Daarnaast werken de studenten in projectgroepjes samen aan actuele, praktische projectopdrachten. Zo worden zij getraind in vaardigheden die hen voorbereiden op de latere activiteiten als personeelsfunctionaris, arbeidsconsulent, loopbaanadviseur, arbeidsdeskundige of opleider/coach.