Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Stage aanbieden: Sociaal Juridische Dienstverlening

Studenten jouw bedrijf of instelling laten ondersteunen bij sociaal-juridische werkzaamheden? Een goed plan. Studenten kunnen ervaring opdoen, terwijl ze je helpen in het oerwoud van wetten, procedures en instanties.

Foto van Léon in de klas
Sluit je aan bij ons netwerk

De mogelijkheden

Derdejaarsstage

Het doel van de stage in het derde studiejaar is dat de student zich professionaliseert in zijn toekomstige beroepspraktijk door zijn kennis en vaardigheden in te zetten en verder te ontwikkelen. De stagebiedende organisatie kan gebruik maken van een gemotiveerde en deskundige hbo-jurist in opleiding.

Wat voor werk kan een juridisch stagiair doen?

Een stagiair kan met relatief beperkte inwerktijd en begeleiding gedurende een lange periode veel ondersteunend juridisch werk voor jouw organisatie doen.
 

Wat voor begeleiding krijgt de stagiair gedurende de stage?

De stagiair wordt vanuit Hogeschool Leiden inhoudelijk en organisatorisch begeleid door een stagedocent. De organisatie die de stage aanbiedt, wijst een ervaren medewerker met minimaal hbo-niveau en twee jaar praktijkervaring aan als praktijkbegeleider.

Vinden er beoordelingsgesprekken plaats?

De stagedocent voert tijdens de stageperiode drie of vier gesprekken met de praktijkbegeleider en de stagiair om de ontwikkelingen te beoordelen. Wanneer de student tijdens de stage aangeeft extra ondersteuning nodig te hebben, zal de hogeschool die verzorgen.

Hoe bied ik een plek aan?

Vul het stageformulier (doc) in en mail deze samen met de vacaturetekst naar [email protected]

Nog vragen? Neem dan contact op met Marieke Laeven- van der Poel, Stagebureau M&B.
T: +31 (0)6 39 11 50 47
E: [email protected]

Stagecoördinator: Mieke Kroft 

Personen zitten achter de computer

Vierdejaars afstudeeropdracht

Studenten SJD sluiten hun opleiding in het vierde studiejaar af met de uitvoering van een project binnen het werkveld van de Sociaal Juridische Dienstverlening. Studenten werken in ongeveer 600 uur aan een project van een externe opdrachtgever.

Flexibele mogelijkheden

Heeft jouw bedrijf te maken met juridisch getinte vragen of (onderzoeks)opdrachten? Ook die kun je bij ons neerleggen, zodat studenten in het kader van vrije studiepunten of in het kader van hun afstuderen aan deze opdrachten kunnen werken.

Studenten van de opleiding SJD krijgen de eerste jaren theorie aangereikt o.a. op het gebied van bestuursrecht, privaatrecht, strafrecht, jeugdrechten, jeugdzorg, vreemdelingenrecht, sociaalzekerheidsrecht, belastingrecht, arbeidsrecht en huurrecht. Neem contact met ons op om mogelijkheden te bespreken.

Plek aanbieden?

Vul het stageformulier (docx) in en mail deze samen met de vacaturetekst naar [email protected]

Nog vragen? Neem dan contact op met Marieke Laeven- van der Poel, Stagebureau M&B.
T: +31 (0)6 39 11 50 47
E: [email protected].

Afgestudeerden komen bijvoorbeeld hier terecht:

  • Sociale diensten, UWV, Sociale Verzekeringsbank, CWI, Zorgverzekeraars;
  • Vakbonden;
  • Reclassering, Bureau Halt, Slachtofferhulp;
  • Immigratie- en Naturalisatie Dienst, Asielzoekerscentrum, Vluchtelingenwerk;
  • Woningbouwverenigingen, Consumentenorganisaties;
  • Juridische Adviesorganisaties.(Bureau Sociaal Raadslieden, Juridisch Loket);
  • Gemeenten (afdelingen voor Bezwaar en Beroep, Sociale Zaken);
  • Schuldhulpverlenings- en incassobureaus.

Over de opleiding

De opleiding SJD wordt sinds 1997 gegeven aan de hogeschool. Het gehele derde en een deel van het vierde jaar van de opleiding staan in het teken van praktijkleren. Studenten SJD helpen burgers hun recht te halen. De SJD'er kan ook betrokken zijn bij de uitvoering van de wet -en regelgeving. De SJD'er wordt vanaf het begin van de studie voorbereid op beroepen op het gebied van hulpverlening en rechtshandhaving. Vraagstukken rondom ontslag, uitkeringen, schulden, klachten, asiel en straf staan centraal.