Hogeschool Leiden

Slaapproblemen bij het jonge kind: een andere aanpak

Heeft u een jong kind (tussen de 6-36 maanden oud) met slaapproblemen? April 2023 start het hoofdonderzoek naar de werkzaamheid van de gecombineerde aanpak van slaapproblemen bij het jonge kind.

Over het onderzoek

In dit onderzoek wordt de werkzaamheid van een gecombineerde behandeling van slaapproblemen bij jonge kinderen van 6 – 36 maanden oud onderzocht. De behandeling kan een combinatie van meerdere therapieën zijn zoals ouderbegeleiding, voedingsadvies, antroposofische geneesmiddelen, ritmische massage en sensorische informatieverwerking.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeker Nicole Weerts in samenwerking met Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden. De diagnostiek zal plaatsvinden bij het Kindertherapeuticum in Zeist, waar deze behandeling al jaren gegeven wordt. De behandeling kan in de eigen regio plaatsvinden. Het onderzoek is goedgekeurd door de Medisch-Ethische Toetsingscommissie Leiden Den Haag Delft.

Goed slapen kun je leren! Wij helpen u met het slaapprobleem van uw kind en u helpt ons én toekomstige ouders met het onderzoek naar de werkzaamheid van de gecombineerde behandeling bij slaapproblemen.

Deelname aan het onderzoek

Wij vragen u als deelnemer (ouder/verzorger van het kind met slaapproblemen) om gedurende de behandeling een aantal vragenlijsten in te vullen, een slaapapp bij te houden, uw kind een slaaphorloge te laten dragen en een klein plukje haar van uw kind af te laten nemen. 

Wanneer start het hoofdonderzoek?

Het onderzoek start in april 2023.

Contact

Heeft u vragen aan de hoofdonderzoeker Nicole Weerts neem dan contact met haar op via de button.

Interesse of meer informatie?

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek. ( pdf, 675 KB )