Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Nicole Weerts

Onderzoeker

Over Nicole Weerts

Wie ben ik?

De antroposofie leerde ik kennen toen ik begin twintig was, als studente via een bijbaantje in de antroposofische gezondheidszorg. Voor mij staat de antroposofie voor een mensbeeld en wereldbeeld dat ‘klopt’. 

Ik werk sinds 2012 als antroposofisch kinderfysiotherapeute bij het Kindertherapeuticum in Zeist. In mijn werk als kinderfysiotherapeute merk ik vaak dat juist een samenhangend beeld van hoe een kind zich ontwikkelt in de context van het gezin, de school en samenleving mogelijkheden en ingangen biedt om deze ontwikkeling te ondersteunen. Zo dat het ‘klopt’ voor dat kind! (of die volwassene)

Wat is mijn verbinding met het lectoraat?

Sinds 2018 ben ik als promovenda verbonden aan het lectoraat. In het promotieonderzoek onderzoeken we de werkzaamheid van een gecombineerde antroposofische behandeling van slaapproblemen bij jonge kinderen. We zijn inmiddels in de laatste onderzoeksfase, waarbij we de uitkomsten zullen vergelijken met een standaard gedragsmatige behandeling. 

Tot slot ben ik betrokken bij de vormgeving en uitvoering van een case report naar de antroposofisch fysiotherapeutische behandeling van ernstige vermoeidheidsklachten bij volwassenen. Samen met vier collega’s en Erik is het doel een volwaardig case report te kunnen uitvoeren.

 

Hulp gevraagd voor het slaaponderzoek!

27 juni 2024 | Onderzoek
Onderzoeker Nicole Weerts doet promotieonderzoek naar slaapproblemen bij jonge kinderen tussen de 3 en 36 maanden.
Lees meerover Hulp gevraagd voor het slaaponderzoek!
Een gapende baby met hun hand voor een van hun hogen

Groene (school)pleinsafari

9 oktober 2022 | Onderzoek
Ga woensdag 5 oktober 2022 mee op wandelsafari met onderzoekers Marian en Nicole van het lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind en ontdek wat groene (school)pleinen kinderen te bieden hebben.
Lees meerover Groene (school)pleinsafari
Gebouw Hogeschool Leiden

Update promotieonderzoek Nicole Weerts

1 oktober 2019 | Onderzoek
Op deze pagina vindt u een update over het promotieonderzoek van onderzoeker Nicole Weerts verbonden aan de kenniskring van het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg.
Lees meerover Update promotieonderzoek Nicole Weerts
Gebouw Hogeschool Leiden