Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Slaapproblemen bij het jonge kind: een andere aanpak

Goed slapen kun je leren! Tijdens dit project helpen we mensen met het slaapprobleem van hun kind en helpen zij ons én toekomstige ouders met het onderzoek naar de werkzaamheid van de gecombineerde behandeling bij slaapproblemen. Heb jij een jong kind (tussen de 6-36 maanden oud) met slaapproblemen? In april 2023 is het hoofdonderzoek gestart naar de werkzaamheid van de gecombineerde aanpak van slaapproblemen bij het jonge kind.

Een gapende baby met hun hand voor een van hun hogen

Ons doel

In dit onderzoek wordt de werkzaamheid van een gecombineerde behandeling van slaapproblemen bij jonge kinderen van 6 – 36 maanden oud onderzocht. De behandeling kan een combinatie van meerdere therapieën zijn zoals ouderbegeleiding, voedingsadvies, antroposofische geneesmiddelen, ritmische massage en sensorische informatieverwerking.

Als je besluit deel te nemen vragen we je (ouder/verzorger van het kind met slaapproblemen) om gedurende de behandeling een aantal vragenlijsten in te vullen, een slaapapp bij te houden, je kind een slaaphorloge te laten dragen en een klein plukje haar van je kind af te laten nemen. 

Samenwerking

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeker Nicole Weerts in samenwerking met Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden. De behandeling kan in de eigen regio plaatsvinden. Het onderzoek is goedgekeurd door de Medisch-Ethische Toetsingscommissie Leiden Den Haag Delft.

Hulp gevraagd voor het slaaponderzoek!

Nieuws | Onderzoek
Lees meerover Hulp gevraagd voor het slaaponderzoek!
Een gapende baby met hun hand voor een van hun hogen