Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Eefje Belt-van Zoen

Onderzoeker

Over Eefje Belt-van Zoen

Eefje Belt-van Zoen doet naast haar baan als programmaleider bij de Master Advanced Nursing Practice van Hogeschool Leiden (promotie)onderzoek bij het lectoraat AG naar het effect van twee eHealth applicaties (een koortsapp voor kinderen en een natuurlijke middelen app voor ongecompliceerde bovenste luchtweginfecties) op antibioticagebruik, huisartsbezoek en het microbioom bij acute, ongecompliceerde bovenste luchtweginfecties bij kinderen in de huisartsenzorg.

Zij is gezondheidswetenschapper en is een ervaren docent/onderzoeker in het HBO. Voor haar onderzoek heeft zij tussen 2020 en 2022 literatuuronderzoek gedaan en in 2023 de apps getest op accepteerbaarheid en bruikbaarheid. In 2024 test zij de effecten van de apps in de huisartsenzorg. Met dit onderzoek hoopt zij een bijdrage te leveren aan vermindering van antibioticaresistente, een wereldwijd probleem waar in een groot onderzoeksnetwerk samen met andere Europese landen aan gewerkt wordt. In 2025 beoogt zij haar proefschrift af te ronden en te promoveren bij het Amsterdam UMC.

Eefje Belt ontvangt de AGEM Innovation Grant van het Amsterdam UMC

30 mei 2024 | Onderzoek
Eefje Belt, programmaleider MANP en daarnaast docent onderzoeker, heeft de AGEM Innovation Grant van het Amsterdam UMC ter waarde van 25.000,- euro in ontvangst mogen nemen.
Lees meerover Eefje Belt ontvangt de AGEM Innovation Grant van het Amsterdam UMC
Eefje Beld ontvangt bloemen en een cheque

Promotieonderzoek Eefje Belt

6 april 2022 | Onderzoek
Voor haar promotieonderzoek gaat Eefje Belt de potentie onderzoeken van twee eHealth-tools (apps) die gericht zijn op minder antibioticagebruik voor bovenste luchtweginfecties in de eerstelijn.
Lees meerover Promotieonderzoek Eefje Belt
Kind met zakdoek

Master Advanced Nursing Practice leidt op tot competente verpleegkundig specialisten

29 juni 2021 | Benoeming
Tijdens de accreditatie van de Master Advanced Nursing Practice creƫerde het auditpanel een energieke sfeer. Er ontstond een open gesprek met docenten, studenten, alumni en het werkveld wat resulteerde in een positieve beoordeling.
Lees meerover Master Advanced Nursing Practice leidt op tot competente verpleegkundig specialisten
Gebouw Hogeschool Leiden