Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Verpleegkunde FastSwitch

Deeltijd
 • Duur: 3 jaar
 • Start: 27 augustus
 • Inschrijven: va. 1 okt.
 • Bachelor of Science
Zo schrijf je je in
Student FastSwitch hbo-v in gesprek met patiënt

Maak een snelle switch naar Verpleegkunde bij Hogeschool Leiden

Ben je werkzaam in een ander beroep en overweeg je een switch naar een verpleegkundig beroep? En heb je een hbo- of wo-achtergrond? Binnen drie jaar kun je bij Hogeschool Leiden je Bachelor Verpleegkunde behalen.

In het FastSwitch programma leiden we je op tot een verpleegkundige met een kritisch onderzoekende houding. Vanaf dag één combineer je leren met werken en ben je verzekerd van een inkomen. Kennis en ervaring van uit de opleiding kun je direct toepassen in je werk als leerling-verpleegkundige.

Jelle – student Jelle – student Verpleegkunde en leerlingverpleegkundige bij Parnassia Groep en leerlingverpleegkundige bij Parnassia Groep
HBO Deeltijd Verpleegkunde FastSwitch | Hogeschool Leiden

Kies je opleidingsvariant

De Bachelor Verpleegkunde kun je volgen in verschillende varianten. Kies de vorm die past bij jouw achtergrond en ambities.

Voltijd

Verpleegkunde voltijd
De Bachelor Verpleegkunde voltijd duurt vier jaar. Praktijkervaring doe je op via meerdere stageperiodes.

Verpleegkunde voor verpleegkundigen

Verpleegkunde voor verpleegkundigen (niveau 4) 
Dit is een 2- tot 2,5-jarige opleiding (deeltijd of duaal) waarbij je een opleiding tot mbo-verpleegkundige niveau 4, een inservice-opleiding (A-, B-, óf Z- verpleegkundige) of verpleegkundige vervolgopleiding (VVO) hebt afgerond. 

Dit versnelde opleidingstraject wordt zowel aangeboden in duaal als in deeltijd, afhankelijk van je arbeidscontract (deeltijd) of leerarbeidsovereenkomst (duaal). Heb je eerder ook al een verpleegkundige vervolgopleiding (VVO) afgerond, dan is het mogelijk om de opleiding al in twee jaar af te ronden. 

Verpleegkunde voor Sociaal Werkers

Verpleegkunde voor Sociaal Werkers 
Dit is een verkorte variant van twee jaar, bedoeld voor sociaal werkers die de bachelor Sociaal Werk (specialisatie ‘Zorg’) hebben afgerond en beschikken over een leerarbeidsovereenkomst in een zorggerelateerde setting. Dit versnelde opleidingstraject wordt alleen duaal aangeboden.

Deeltijd

Verpleegkunde deeltijd
Ook bij de deeltijdopleiding combineer je leren en werken. Het programma is opgebouwd uit praktijkgerichte modules die je kunt combineren met het werken bij een zorginstelling (minimaal 20 uur per week).

Verpleegkunde FastSwitch
Heb je al een hbo- of wo-opleiding afgerond en overweeg je een overstap naar het beroep hbo-verpleegkundige? Dan is het FastSwitch programma iets voor jou! Binnen drie jaar kun je bij Hogeschool Leiden je Bachelor of Science behalen. We kunnen je helpen bij het vinden van een match met een werkgever.

Studente van de opleiding Bachelor Verpleegkunde van Hogeschool Leiden loopt stage
IP verpleegkunde praktijkles waarin studenten oefenen met injectie

Hoe ziet ons onderwijs eruit?

Als FastSwitcher heb je al een carrière achter de rug en de nodige ervaring opgedaan als het gaat om een kritische en onderzoekende houding. In jouw rol als verpleegkundige is dat ook belangrijk. Je leert jezelf ook ontwikkelen in verpleegkundig leiderschap, gezondheidsbevordering en als samenwerkingspartner en organisator. 

Ook leer je klinisch te redeneren door: 

 • Zorgvragen in kaart brengen en te analyseren
 • Oorzakelijk redeneren middels het verpleegkundig proces
 • Dit te vertalen naar activiteiten voor jouzelf en jouw zorgvrager

Match & Go

Het FastSwitch programma bestaat uit twee fases: Match & Go. In de ‘Match-fase’ ga je je profileren en oriënteren binnen verschillende werkvelden van de zorg. Vervolgens solliciteer je bij een werkgever op een beschikbare vacature.

Belangrijk

Vanuit Hogeschool Leiden kunnen we je ondersteunen bij het vinden van een betaalde leerwerkplek bij een werkgever in jouw regio. In het overzicht van zorginstellingen (pdf) kun je zien bij welke instellingen onze studenten in het studiejaar 2023-2024 duaal/deeltijd studeren.

Als je samen met je werkgever tot een definitieve match komt, start de ‘Go-fase’ waarin je een leerroute van maximaal drie jaar volgt.

Samen en zelfstandig werken

De Bachelor Verpleegkunde FastSwitch bestaat uit vier onderwijsperiodes per studiejaar. Je zit in een kleine klas van maximaal 16 studenten. Per periode krijg je acht weken onderwijs en zijn er twee weken gereserveerd voor toetsing. Het onderwijs wordt aangeboden op één vaste lesdag per week. 

Lesdagen

Op de lesdagen krijg je onderwijs dat aansluit bij de inhoud van de modules zoals:

 • Leergroepen
 • Online webinars
 • Skillslab-trainingen

Naast individuele opdrachten werk je ook samen in kleine groepen met andere studenten aan opdrachten. Zo profiteer je optimaal van elkaars kennis en praktijkervaring.

Wat heb je na je opleiding in huis?

Naast veel inhoudelijke kennis over verpleegkunde en medische biologie leer je om kritisch te kijken naar diverse zorgsituaties. Als hoogopgeleide FastSwitcher heb je al een carrière achter de rug en de nodige ervaring opgedaan in het ontwikkelen van een kritische en onderzoekende houding. Tijdens het FastSwitch programma leer je dit toe te passen in jouw rol als verpleegkundige. Je leert jezelf ook ontwikkelen in verpleegkundig leiderschap, klinisch redeneren, gezondheidsbevordering en als samenwerkingspartner en organisator van zorg. Zo kom je tot voorstellen voor verbetering en tot de persoonlijke ontwikkeling van jou als verpleegkundig professional. De competenties die je gedurende de opleiding ontwikkelt zijn belangrijke voorwaarden om goede verpleegkundige zorg te kunnen verlenen in vaak complexe situaties.

Met de begeleiding die je nodig hebt

Tijdens het FastSwitch programma van de Bachelor Verpleegkunde word je begeleid door een team van deskundige docenten. Je hebt een studieloopbaanbegeleider die jouw aanspreekpunt is en die je ondersteunt bij de uitvoering van de opdrachten in de praktijk. Aan de hand van deze opdrachten werk je tijdens je werk aan je competentieontwikkeling. Op je werk krijg je begeleiding van een praktijkbegeleider. 

Studeren met een functiebeperking 

Wil je deze studie doen met een functiebeperking? In de meeste gevallen kan dat gewoon! Lees meer over studeren met een functiebeperking en maak een afspraak.

Faciliteiten

Hogeschool Leiden ligt midden in het Leiden Bio Science Park en op een steenworp afstand van vele zorg- en onderwijsinstellingen. Hierdoor zijn er tal van mogelijkheden voor samenwerking, kennisuitwisseling en onderzoek. Naast de theorielokalen heeft de opleiding meerdere praktijklokalen. In deze lokalen leer je de vaardigheden die je nodig hebt als hbo-verpleegkundige. Het is belangrijk dat je vaardigheden leert in de context van het beroep. Er is dan ook veel ruimte om zelfstandig te kunnen oefenen in de praktijklokalen.

Online informatieavond

Dinsdag 19 november
Meld je aan
Hogeschool Leiden Bio-informatica studenten samen achter een laptop
Studieopbouw

Wat doe je in een versneld traject?

Je wordt opgeleid tot een verpleegkundige met een kritische onderzoekende houding. Dus je onderzoekt, je onderbouwt je standpunten, je kent je eigen grenzen en handelt daarnaar. We besteden daarom veel aandacht aan:

 • (Klinisch) redeneren
 • Verpleegkundig leiderschap
 • Het ontwikkelen van onderzoekend vermogen

Na afronding van het driejarige FastSwitch programma:

 • Ontvang je een erkend hbo-v diploma met BIG-registratie
 • Kun je in élk verpleegkundig werkveld solliciteren
 • Kun je voor vele vervolgspecialisaties kiezen

Bekijk het leerplanschema voor Bachelor Verpleegkunde FastSwitch (pdf).

CanMeds rollen

Gedurende de opleiding bekwaam je je in zeven verschillende rollen. Deze rollen zijn afkomstig uit het CanMEDS-profiel en beschrijven per rol over welke kennis, vaardigheden en attitudes je moet beschikken. 

Zorgverlener

Zorgverlening is de kern van het beroep verpleegkundige (vakinhoudelijk handelen). In de rol van zorgverlener stel je de verpleegkundige zorgbehoefte van een zorgvrager vast. Je stelt een verpleegplan op in samenspraak met de zorgvrager en verleent de verpleegkundige zorg. Hierbij heb je in het bijzonder aandacht voor het versterken van het zelfmanagement van de zorgvrager. 

Communicator

Verschillende zorgvragers en situaties vragen om communicatie 'op maat'. Als verpleegkundige weet jij de juiste gesprekvaardigheden en -technieken in te zetten in het gesprek met zorgvragers en hun naasten. Je bent in staat je taalgebruik af te stemmen op het niveau van de zorgvrager, je in te leven en je kunt zorgvragers motiveren. Ook ben je in staat de nieuwste informatie- en communicatietechnologieën (ICT) in te zetten in situaties waarin je zorg op afstand verleent. 

Samenwerkingspartner

Om de beste zorg te verlenen werk je als verpleegkundige nauw samen met anderen. Denk aan collega-verpleegkundigen, artsen, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers en bovenal met de zorgvrager en zijn/haar netwerk. Als goede samenwerkingspartner bouw je continue aan de professionele relatie met zorgvragers, hun naasten en collega professionals. In je samenwerking streef je naar gezamenlijke besluitvorming en behoud van continuïteit van zorg.

Reflectieve professional

Het vakgebied is continu in ontwikkeling. Dat vraagt van jou dat je in staat bent om kritisch te kijken naar je eigen handelen. Zo krijg je meer inzicht in hoe jij je beroep nog beter kunt uitoefenen (reflecteren). De input hiervoor haal je bijvoorbeeld uit actueel wetenschappelijk onderzoek (Evidence Based Practice). Zo werk je continu aan het vergroten van je deskundigheid en het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Gezondheidsbevorderaar

Als verpleegkundige speel jij een belangrijke rol bij het bevorderen van de gezondheid van mensen. Iemand met een verhoogd risico op één of meerdere gezondheidsproblemen benader je actief. Samen onderzoek je welke preventiemogelijkheden er zijn. Je daagt mensen uit om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid en invulling te geven aan de behandeling (zelfmanagement). Om dat te realiseren zoek je steeds naar manieren om de leefstijl en het gedrag van iemand positief te beïnvloeden.

Organisator

Met een hbo-opleiding Verpleegkunde werk je als professional in verschillende sectoren van de zorg. Als verpleegkundige doe jij er alles aan om het zorgproces in goede banen te leiden en deze zo effectief mogelijk te organiseren. In je dagelijkse werk neem je allerlei beslissingen met betrekking tot de (organisatie van) zorgverlening aan zorgvragers. Hierbinnen toon je leiderschap en ondernemerschap. Je voelt je medeverantwoordelijk voor het betaalbaar houden van de gezondheidszorg en hebt oog voor een veilige zorgomgeving voor zowel de zorgvrager, zijn of haar omgeving en de betrokken zorgverleners. 

Professional en kwaliteitsbevorderaar

Het beroep van verpleegkundige vraagt om een verantwoordelijke en assertieve beroepshouding. Verpleegkundigen spreken elkaar aan op professioneel gedrag: ze complimenteren en waarderen elkaar, reflecteren samen en geven elkaar opbouwende feedback. Binnen de organisatie waar je werkt draag je bij aan kwaliteitszorg. Je staat open voor vernieuwing en denkt na op welke wijze de zorg verbetert kan worden middels implementatie van innovaties. Dit vraagt een continue onderzoekende en proactieve houding. 

Werkplekcheck

In de verplichte intakeprocedure wordt een werkplekcheck uitgevoerd. Hierbij toetsen we of het mogelijk is om de competenties behorende bij de verschillende jaren van de opleiding, op de werkplek te kunnen behalen. Daarnaast moet je een contract van minimaal 20 uur per week hebben en is het van belang dat je daar begeleidt kunt worden door iemand met een afgeronde Bachelor Verpleegkunde.

Indien je tijdens de opleiding een andere werkgever krijgt, wordt de werkplekcheck opnieuw uitgevoerd.

Opleidingsduur en studiebelasting

De Bachelor Verpleegkunde FastSwitch duurt drie jaar. De studiebelasting van het complete opleidingsprogramma is 180 studiepunten (European Credit, afgekort EC), verdeeld over vier fases van ieder 60 EC. Hierbij staat 1 EC voor een studiebelasting van 28 uur.

Studiebelasting per week 

Iedere theoretische module bestaat uit 5 EC. Je kunt rekenen op een totale studiebelasting van 36-40 uur per week, dit is inclusief de minimaal 20 uur uitvoerende zorg. Dit omvat alle activiteiten ten bate van je studie: voorbereiding, lessen, schrijven van opdrachten en ontwikkelen van competenties in de praktijk tijdens werk.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving. 

Naast het collegegeld zijn er variable kosten aan je studie verbonden, zoals boeken. Voor het eerste studiejaar komen de kosten voor de boeken uit op circa  € 1.000,-  De kosten voor de boeken van het tweede en derde studiejaar zijn circa € 500,- Totale kosten voor de boeken van de hele opleiding bedragen circa € 1.500,-. 

Levenlanglerenkrediet

Als je het FastSwitch programma volgt heb je geen recht op studiefinanciering. Het kan wel zijn dat je in aanmerking komt om geld te lenen via het Levenlanglerenkrediet. Kijk op DUO.nl voor de voorwaarden van het levenlanglerenkrediet.

Afgestudeerd en dan?

Jouw toekomst

De veranderingen in de zorg en maatschappij zijn groot. Dit vraagt om meer verpleegkundige professionals op hbo-niveau die de gezondheidszorg in Nederland op peil houden. Om jou hier zo goed mogelijk op voor te bereiden is vanaf de start van de Bachelor Verpleegkunde een directe verbinding tussen onderwijs en praktijk. Zo ontwikkel jij jezelf tot een verpleegkundige met niveau 6. Je ondersteunt zorgvragers in hun proces en draagt bij aan het in stand houden of verbeteren van de kwaliteit van zorg. 

Werken

Met een bachelordiploma Verpleegkunde kun je overal in de Europese Unie als verpleegkundige werken in de gezondheidszorg. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Wijkverpleging
 • Verpleeghuis
 • Revalidatiecentrum
 • Ziekenhuis
 • Geestelijke Gezondheids Zorg (GGZ)
 • Verstandelijk gehandicaptenzorg (VGZ)
 • Jeugdgezondheidszorg (JGZ)
 • Gemeentelijke Geneeskundige Dienst (GGD)

Tijdens je opleiding leer je veel over de zorg aan mensen met diverse problematiek. Je leert welke taken jij kunt vervullen bij het ondersteunen van deze mensen en helpt ze de regie over hun eigen leven (weer) te nemen en te houden. Daarvoor maak je gebruik van een brede kennisbasis en een breed scala aan vaardigheden. 

Alles wat je doet als verpleegkundig professional doe je vanuit je kennis, vaardigheden, inzicht en betrokkenheid bij je medemens.

Afgestudeerde van de Bachelor Verpleegkunde van Hogeschool Leiden aan het werk
Verder studeren

Na het afstuderen zijn er allerlei mogelijkheden om je verder te specialiseren op bachelor- of masterniveau. Bijvoorbeeld in oncologie of als praktijkverpleegkundige huisarts.

Verder studeren na Verpleegkunde bij Hogeschool Leiden

Een paar mogelijkheden:

Jelle – student Jelle – student Verpleegkunde en leerlingverpleegkundige bij Parnassia Groep en leerlingverpleegkundige bij Parnassia Groep
Jelle - student en leerlingverpleegkundige bij Parnassia Groep
Hiervoor werkte ik als beleidsmaker bij het Ministerie van Buitenlandse zaken. Ik was op zoek naar meer persoonlijk contact in mijn werk en dat heb ik gevonden.
Checklist

Iets voor jou?

 • Je hebt een hbo- en/of wo-diploma.
 • Je hebt een goed beeld van het vak verpleegkunde.
 • Je hebt al een baan met een contract van minimaal 20 uur, bij een zorginstelling of bent hiernaar op zoek.  
 • Je zorginstelling waar je werkt voldoet aan de werkplekcheck. 
 • Je hebt de intrinsieke motivatie, samen met een lerende en reflecterende houding.
 • Je snapt wat studeren in deeltijd vraagt naast een baan en je privéleven.
Header Verpleegkunde mbo doorstroom
Student Verpleegkunde in een verpleeghuis

Dáárom Hogeschool Leiden

Voor deze opleiding ga je natuurlijk naar Leiden, omdat:

 • Leiden bekend staat om kwalitatief hoogwaardige scholing, vooral in onderwijs, cultuur en zorg. Lees meer over onze hogeschool.
 • Hogeschool Leiden een breed aanbod biedt in bij-, om- en nascholing.
 • De opleidingen kleinschalig zijn, met een open sfeer waar iedereen elkaar kent en individuele aandacht krijgt.
 • Bijscholing in Leiden het leren combineert met de historische en culturele rijkdom van de stad.
 • Leiden een gezellige stad is.
Studenten lopen door Leiden centrum
Welkom bij Hogeschool Leiden

Veelgestelde vragen

Over deze studie
Wat zijn de toelatingseisen?

De toelatingsvoorwaarden vind je op de pagina Toelating en inschrijving.

Wanneer moet ik me inschrijven?

De deadline voor deze studie was 15 juni. Vanaf 1 oktober is het mogelijk om je in te schrijven voor studiejaar 2025/2026.

Controleer goed of je aan de toelatingseisen voldoet. En zorg dat je een DigiD hebt: die heb je namelijk nodig om je in te schrijven via Studielink. Een DigiD aanvragen duurt ongeveer een week.

Wanneer start de opleiding?

Op of rond 1 september. Let op: vaak zijn er al (introductie-)activiteiten in de laatste week van augustus. De precieze data hoor je van ons na je inschrijving.

Goed om te weten: je kunt bij deze opleiding niet in februari starten.

Hoeveel fysieke contacturen hebben we op school tijdens de opleiding?

Dit aantal kan per week wat verschillen. Maar je kunt rekening houden dat je op je wekelijkse vaste lesdag ongeveer vijf tot zes uur onderwijs hebt. Waarbij de ene week dus soms wat meer lesuren ingeroosterd zijn dan in de andere week. Onderwijs kan worden ingeroosterd tussen 8:30 uur en 18:30 uur.

Moet er een toets Medisch Rekenen worden gemaakt?

Er moet een toets Medisch Rekenen te worden gemaakt bij het FastSwitch-programma.

Kom ik in aanmerking voor vrijstellingen?

Als je denkt in aanmerking te komen voor vrijstellingen, kun je dit aangeven bij je aanmelding in de digitale vragenlijst. Vrijstellingen worden toegekend door de Examencommissie op het moment dat je ingeschreven bent. Vrijstellingen leiden niet automatisch tot kortere studieduur. Vrijstellingen worden alleen verleend op basis van:

 • Certificaat behaald bij het Centrum Voor Bij- en Nascholing (CBNV)
 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding
 • Afgeronde positieve modules/leeruitkomsten van een andere hbo-of wo-opleiding, mits de inhoud overeenkomt met het onderwijsprogramma

Er worden geen vrijstellingen gegeven op basis van werkervaring of een mbo-diploma.

Kan ik tijdens mijn opleiding wisselen van werkgever?

Het wordt niet geadviseerd om te wisselen van werkgever tijdens je opleiding maar het is wel mogelijk. Een werkgever neemt jou waarschijnlijk aan voor de gehele opleidingsduur. Daarnaast vraagt dat ook veel van jou als student om iedere keer op nieuw op zoek te moeten gaan naar een werkgever en te wennen aan een nieuwe werkplek. Mocht je van werkgever willen wisselen door omstandigheden is dit natuurlijk ook mogelijk.

Wanneer je hier meer vragen over hebt, stel deze via [email protected] of bespreek dit tijdens je opleiding met je studieloopbaanbegeleider.

Algemeen
Kom je tijdens je stage(s) in aanraking met patiënten met besmettelijke ziektes zoals corona?

Tijdens de opleiding zijn er verschillende stagemomenten. Net als in het toekomstige beroep is het mogelijk dat je stage gaat lopen bij een zorginstelling waar patiënten verblijven met een besmettelijke ziekte. De meeste zorginstellingen nemen in het geval van een besmettelijk virus voor hun medewerkers beschermende maatregelen. De maatregelen verschillen per sector, mede afhankelijk van overheidsbeleid. Deze beschermende maatregelen gelden ook voor studenten die stage lopen. In principe ben je als stagiair voldoende beschermd tegen besmetting.

Als je ondanks de beschermende maatregelen van de zorginstelling toch bezwaren voelt om stage te lopen in een instelling waar patiënten met een besmettelijke ziekte verblijven, heeft de opleiding hier begrip voor en gaat met je in gesprek om tot een oplossing te komen. Tegelijkertijd geldt dat leren en werken in de zorgpraktijk risico's met zich meebrengt, die de opleiding en de zorginstellingen niet voor 100% kunnen voorkomen. Een klein risico op het oplopen van besmettingen, waaronder covid-19, is de realiteit van het beroep van een verpleegkundige.

Kan ik vanaf de hogeschool overstappen naar de universiteit?

Universiteiten mogen toelatingseisen stellen aan een student met een hbo-propedeuse. Met je bacheloropleiding is doorstroom naar een universitaire master soms mogelijk, vaak moet je dan nog wel een schakeljaar volgen.

Zoek de diverse mogelijkheden goed uit via de universiteit van jouw keuze.

Kan ik de studie doen met een functiebeperking?

In de meeste gevallen kun je deze studie gewoon doen! De afdeling Student Support ondersteunt je hierbij: bekijk informatie of maak een afspraak.

We ondersteunen je bij bijvoorbeeld:

 • Motorische of zintuiglijke handicap
 • (Chronische) ziekte
 • Psychische klachten
 • Spraakstoornis
 • Dyslexie/dyscalculie
 • Autismespectrumstoornis
 • AD(H)D
Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

Hogeschool Leiden gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw persoonsgegevens: we voldoen aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens en jouw rechten? Lees ons Privacy Statement.

Vragen?

Stuur ze naar Claudia Hoogenboom, coördinator FastSwitch-programma: [email protected].

Keuze gemaakt?

Het is duidelijk: je gaat voor de FastSwitch-variant van Bachelor Verpleegkunde!

Zo schrijf je je in

Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde

Groei als zorgprofessional
Groei als zorgprofessional

Het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde (CBNV), onderdeel van Hogeschool Leiden, biedt verschillende verpleegkundige cursussen, trainingen en masterclasses aan die inspelen op de actuele ontwikkelingen binnen de zorg. Ook is het mogelijk om een maatwerktraject samen te stellen gericht op de scholingsbehoefte binnen uw organisatie. Verder hebben wijkverpleegkundigen de optie om deel te nemen aan het Leernetwerk Wijkverpleging.

Groeien in zorg & welzijn

Kijk nog even verder

Verpleegkunde deeltijd

Deeltijd
Lees meerover Verpleegkunde deeltijd
Student deeltijd hbo-v biedt patiënt uitvoerende zorg

Master Advanced Nursing Practice

Duaal
Lees meerover Master Advanced Nursing Practice
Docent geeft praktijkles aan studenten van de master Advanced Nursing Practice

Fysiotherapie

Voltijd
Lees meerover Fysiotherapie
Docent fysiotherapie begeleid klas hogeschool leiden