Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Toelating en inschrijving Verpleegkunde FastSwitch

Spreekt de Bachelor Verpleegkunde FastSwitch jou aan? Hier vind je alles over de toelatingseisen, de intakeprocedure, de voorlichtingsbijeenkomst en je inschrijving.

Inschrijven in drie stappen

Wil je je inschrijven voor Bachelor Verpleegkunde FastSwitch bij Hogeschool Leiden? Volg deze drie stappen. Hieronder vind je per stap meer informatie.

 1. Kijk of je voldoet aan de toelatingseisen.
 2. Schrijf je in via Studielink. (uiterlijk 15 juni)
 3. Doorloop de intakeprocedure (verplicht).

1. Check de toelatingseisen

Het volgen van dit programma is alleen mogelijk als je voldoet aan de volgende vooropleidingseis:

 • Je bent in het bezit van een hbo-diploma.
 • Je bent in het bezit van een wo-diploma.
Arbeidsovereenkomst

Je kunt de Bachelor Verpleegkunde FastSwitch alléén starten nadat je een arbeidsovereenkomst (minimaal 20 uur per week, exclusief de lesdag) hebt afgesloten met één van de zorginstellingen waarmee Hogeschool Leiden samenwerkt. Daarnaast is begeleiding van iemand met een afgeronde Bachelor Verpleegkunde verplicht.

Mijn werkgever staat er niet bij?

Staat jouw instelling er niet bij, neem dan contact met ons op via [email protected], zodat wij kunnen beoordelen of deze werkplek voldoet aan de criteria om te worden toegelaten. 

ZZP’er

Als je werkt als zzp’er, kun je die werkplek niet voor het FastSwitch programma gebruiken. Je bent dan niet toelaatbaar tot één van onze opleidingsvarianten. 

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving. 

Naast het collegegeld zijn er variable kosten aan je studie verbonden, zoals boeken. Voor het eerste studiejaar komen de kosten voor de boeken uit op circa  € 1.000,-  De kosten voor de boeken van het tweede en derde studiejaar zijn circa € 500,- Totale kosten voor de boeken van de hele opleiding bedragen circa € 1.500,-. 

Levenlanglerenkrediet

Als je het FastSwitch-programma volgt heb je geen recht op studiefinanciering. Het kan wel zijn dat je in aanmerking komt om geld te lenen via het Levenlanglerenkrediet. Kijk op DUO.nl voor de voorwaarden van het levenlanglerenkrediet.

Header Verpleegkunde FastSwitch

2. Schrijf je in via Studielink

 • Ga naar Studielink en log in met je DigiD. 
 • Is dit je eerste bezoek aan Studielink? Dan doorloop je eerst een aantal stappen voor het aanmaken van je account. Meer informatie hierover vind je in de Studielink VRAAGbaak. 
 • Na het aanmaken van je account worden je vooropleidinggegevens getoond. Dit geldt voor de meeste Nederlandse vooropleidingen. Dit worden automatisch door DUO in Studielink toegevoegd. Het is belangrijk dat jouw vooropleiding wordt getoond. 
 • Controleer of je vooropleidingen worden getoond en voeg eventueel zelf je vooropleiding toe. In de VRAAGbaak lees je hoe je dat doet. 
 • Je kunt nu een verzoek tot inschrijving indienen via het tabblad <kies een Studie>. Door de zoekterm  “Verpleegkunde (opleiding tot verpleegkundige)’ in te vullen kom je direct bij de juiste opleiding van Hogeschool Leiden. 
 • Kies vervolgens de kaart van jouw voorkeur door op de button <kies> te klikken. Let op: hier kies je voor de 4-jarige Bachelor Verpleegkunde deeltijd. In de digitale vragenlijst (zie stap 3) kun je aangeven dat je graag het FastSwitch programma wil volgen. 
 • Vervolgens doorloop je een aantal vragen en controleer je de ingevulde gegevens nog een keer. Tot slot bevestig je je verzoek tot inschrijving

3. Doorloop de online intakeprocedure

Is het Bachelor Verpleegkunde FastSwitch een goede match voor jou? Om een bewuste keuze te maken, doorloop je de verplichte intakeprocedure.

Hoe meld ik me aan?

Schrijf je eerst in via Studielink (zie stap 2). Binnen twee weken ontvang je inloggegevens voor onze online intakeprocedure, op je e-mailadres dat bekend is bij Studielink. 

Ontvang je geen email? Controleer dan je spambox en neem wanneer nodig contact met ons op via [email protected] 

Waar bestaat de intakeprocedure uit?
 • Je vult de digitale vragenlijst in, deze krijg je per mail toegestuurd en dien je uiterlijk 30 juni te hebben ingevuld (dit onderdeel is verplicht voor inschrijving). In de deze vragenlijst kun je aangeven dat je graag het 3-jarige FastSwitch programma wil volgen. 
 • Je bent aanwezig bij één van de voorlichtingsbijeenkomsten op:

  •  dinsdagochtend 21 mei 

  • of woensdagochtend 3 juli 2024. 

 • Dit onderdeel is verplicht voor inschrijving; je kunt je voorkeursdatum opgeven in de digitale vragenlijst. 

 • Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst krijg je meer informatie over de inhoud en de opbouw van de opleiding, ontmoet je jouw toekomstige medestudenten, proef je de sfeer bij de opleiding en kun je eventuele vragen stellen aan de docenten die aanwezig zijn. 

Informatie over de opleiding

Twijfel je nog?

Wat leer je allemaal tijdens de Bachelor Verpleegkunde FastSwitch bij Hogeschool Leiden? Hoe ziet de studieopbouw eruit en wat kun je na afloop met je diploma?

Lees alles over de opleiding

We helpen je graag

Heb je vragen?

Claudia Hoogenboom

Coördinator FastSwitch programma hbo-v