Hogeschool Leiden

Over het Foodlab

Begin 2018 is het Foodlab geopend. In februari dat jaar zijn de eerste studenten van Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden gestart met de minor Science & Cooking. In 2020 is de vernieuwde minor Food, Health & Innovation van start gegaan. Ook wordt in opdracht van het bedrijfsleven toegepast onderzoek gedaan naar voedings(middelen), gezondheid, voedselverbetering en voedselveiligheid.

Kennisdeling

Kennisdeling is een belangrijke component bij het Foodlab Leiden. Daarom leveren de wetenschappers, docenten en studenten van het Foodlab graag een inhoudelijke bijdrage aan symposia, congressen en evenementen op andere locaties. Voor een breder publiek wil het Foodlab een rol spelen in eerlijke informatie over voeding. Jaarlijks stelt het Foodlab haar deuren open voor het publiek tijdens het Weekend van de Wetenschap. Tijdens deze dag worden workshops gegeven zoals bijvoorbeeld de workshop 'Smaak, Geur en Brein Experience,' maar kunnen bezoekers ook zelf aan de slag met interessante experimenten; moleculair koken, het oplossen van DNA-puzzels en het bekijken van micro-organismen onder de microscoop.

Hoe maak je een vloeibare olijf, hoe kook je met ‘foam of the dragon’, wat is er nodig om een superproever te worden? Bekijk de sfeerimpressie van Chemistry Kitchen Foodlab Leiden tijdens de Nacht van de Wetenschap in NEMO Science Museum in Amsterdam. 

Contactgegevens

Foodlab Leiden is onderdeel van de faculteit Science & Technology van Hogeschool Leiden. Neem contact op via [email protected] of kom langs!

Adresgegevens

Foodlab Leiden 
Biopartner Center 
J.H. Oortweg 21 
2333 CH Leiden 

Wil je op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen van Foodlab Leiden? Volg ons op ook op LinkedIn.