Hogeschool Leiden

Over het Foodlab

Foodlab Leiden is een professioneel keukenlaboratorium op het Leiden Bio Science Park. Met het Foodlab wil Hogeschool Leiden kennis en innovatie op het gebied van wetenschap in de keuken toegankelijk en beschikbaar maken voor iedereen.

Begin 2018 is het Foodlab geopend. In februari zijn de eerste studenten van Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden gestart met de unieke minor Science of Cooking. Naast de minor biedt het Foodlab diverse workshops aan voor chef- en hobbykoks. Ook wordt in opdracht van het bedrijfsleven toegepast onderzoek gedaan, bijvoorbeeld naar ingrediëntcombinaties, plantinhoudsstoffen, textuurbepalingen en ingrediëntcombinaties.

Kennisdeling

Kennisdeling is een belangrijke component bij het Foodlab Leiden. Daarom leveren de wetenschappers, docenten en studenten van het Foodlab ook een inhoudelijke bijdrage aan symposia, congressen en evenementen op andere locaties. 

Hoe maak je een vloeibare olijf, hoe kook je met ‘foam of the dragon’, wat is er nodig om een superproever te worden? Bekijk de sfeerimpressie van Chemistry Kitchen Foodlab Leiden tijdens de Nacht van de Wetenschap in NEMO Science Museum in Amsterdam.

Contactgegevens

Foodlab Leiden is onderdeel van de faculteit Science & Technology van Hogeschool Leiden. Neem contact op via foodlab@hsleiden.nl of kom langs!

Adresgegevens

Foodlab Leiden
Biopartner Center
J.H. Oortweg 21
2333 CH Leiden

Op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen van Foodlab Leiden. Volg ons op ook op Instagram en Facebook.