Hogeschool Leiden

Over het Foodlab

Begin 2018 is het Foodlab geopend. In februari dat jaar zijn de eerste studenten van Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden gestart met de minor Science & Cooking. In 2020 is de vernieuwde minor Food, Health & Innovation van start gegaan.. Ook wordt in opdracht van het bedrijfsleven toegepast onderzoek gedaan naar voedings(middelen), gezondheid, voedselverbetering en voedselveiligheid.

Kennisdeling

Kennisdeling is een belangrijke component bij het Foodlab Leiden. Daarom leveren de wetenschappers, docenten en studenten van het Foodlab graag een inhoudelijke bijdrage aan symposia, congressen en evenementen op andere locaties. Voor een breder publiek wil het Foodlab een rol spelen in eerlijke informatie over voeding.

Hoe maak je een vloeibare olijf, hoe kook je met ‘foam of the dragon’, wat is er nodig om een superproever te worden? Bekijk de sfeerimpressie van Chemistry Kitchen Foodlab Leiden tijdens de Nacht van de Wetenschap in NEMO Science Museum in Amsterdam.

Contactgegevens

Foodlab Leiden is onderdeel van de faculteit Science & Technology van Hogeschool Leiden. Neem contact op via [email protected] of kom langs!

Adresgegevens

Foodlab Leiden
Biopartner Center
J.H. Oortweg 21
2333 CH Leiden

Wil je op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen van Foodlab Leiden? Volg ons op ook op Instagram en Facebook.