Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Maatschappelijke opstelling

Maatwerk / incompany
  • Duur: vanaf 1 middag
  • Start: n.n.b.
  • Kosten: variabel
Ik heb interesse

Tijdens een opstellingsmiddag staat een vraag over het onderwijssysteem centraal. Als je meedoet aan deze opstelling dan vertegenwoordig je iets of iemand als representant. En neem je aan de hand van de vraag een positie in de ruimte in. Of je dient op dat moment zelf een vraag in. Hiervoor hoef je niets speciaals te ‘kunnen’, we leggen alles duidelijk uit tijdens de opstellingsmiddag. Een open houding is gewenst. Laat je meenemen en ervaar wat het je brengt!

Groei verder als onderwijsprofessional

Iets voor jou?

Je hebt interesse in systemisch werken. Om deel te kunnen nemen aan de opstellingsmiddagen hoef je niks speciaals te kunnen. Ook is het niet nodig om in het onderwijs werkzaam te zijn. Wel is het belangrijk dat het centrale vraagstuk je aanspreekt. En dat je een open houding kunt aannemen.

Opstelling systemisch werk

Over het programma

Wat kun je verwachten

Tijdens een opstellingsmiddag staat een maatschappelijke vraag over het onderwijssysteem centraal. Als je meedoet aan deze opstelling dan vertegenwoordig je iets of iemand als representant. En neem je aan de hand van de vraag een positie in de ruimte in. Het doel van de opstelling is om het systeem een stukje te helen.

Vaak word je door de vraag zelf ook getriggerd, omdat het in jouw eigen systeem ook iets aanwakkert. Dat is alleen maar goed en kan daardoor ook een helende werking op jou hebben. Maar wees je ervan bewust dat we met elkaar de opstellingen doen voor het centrale maatschappelijke vraagstuk.

Hoe gaan we te werk

We werken op deze opstellingsmiddagen op verschillende manieren. Afhankelijk van de vraag en de setting kunnen we bijvoorbeeld 4D-mapping toepassen. Deze effectieve methode is bedacht door Otto Scharmer in zijn Theory U. 

De Systemisch coach

Nynke Verdoner verzorgt de opstellingsmiddagen. Zij is Systemisch coach en begeleidt zowel individuele als groepsprocessen via verschillende opstellingen. 

 

Systemisch coach Nynke Verdoner.

Nynke over inzicht krijgen in de dynamiek van een groep

Blog
Lees haar blog
Nynke Verdoner - COIL expert

Puur praktisch

Duur en locatie

De opstellingen duren elk 3,5 uur en kunnen door heel Nederland verzorgd worden.

Data

De data voor de opstellingen worden in overleg vastgesteld.

Kosten

Op basis van de wensen van de opdrachtgever wordt een offerte uitgebracht.

Expertteam Systemisch werk

Nynke Verdoner

Expert Systemisch werk en COIL
foto van Nynke Verdoner

Guus Koot

Expert Systemisch werk en manager COIL
foto van Guus Koot

Ben je benieuwd naar wat Systemisch Werk voor jou en jouw team/organisatie/vraagstuk zou kunnen betekenen? Vanuit Centrum onderwijs & innovatie Leiden kunnen we teams vanuit een bepaald vraagstuk begeleiden via een opstelling. Meer weten onze maatwerk opstellingen? Bekijk de mogelijkheden. 

Meer over maatwerk

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Werk je in het onderwijs en wil je je verder ontwikkelen? Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL) verzorgt nascholing, advies en begeleiding voor leraren, docenten, teams en leiders in het onderwijs. Wij staan voor een duurzame ontwikkeling van het onderwijs. Dat betekent dat we ons richten op dat wat echt belangrijk is en dat we samen met jou tot oplossingen komen die jou en jouw team verder brengen, nu én in de toekomst.

Meer over Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Blijf op de hoogte

Mis de nieuwsbrief van het Centrum onderwijs & innovatie Leiden niet!

Meld je aan

Ook interessant

Opstellingen in het onderwijs

Maatwerk / incompany
Lees meerover Opstellingen in het onderwijs
opstellingen in het onderwijs

Professionele schoolcultuur: individuele leertrajecten

Maatwerk / incompany
Lees meerover Professionele schoolcultuur: individuele leertrajecten
Ja zeggen nee doen man en vrouw in gesprek

Lego® Serious Play®

Workshop / Maatwerk
Lees meerover Lego® Serious Play®
lego-serious-play-spelend_iemand

Algemene voorwaarden

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen en maatwerktrajecten gelden de algemene leverings- en annuleringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.