Onderzoek Antroposofische Gezondheidszorg

Hooikoortsonderzoek

Helaas het hooikoortsonderzoek van dit jaar kan vanwege COVID-19 niet doorgaan.

Inhoud onderzoek

Hooikoorts is een veelvoorkomende aandoening waar patiĆ«nten vaak antihistaminica voor gebruiken. Uit ervaring (en uit klinisch- en laboratoriumonderzoek) blijkt dat natuurlijke geneesmiddelen de hooikoortsklachten kunnen verminderen. Er zijn bovendien aanwijzingen dat deze middelen het immuunsysteem positief en (blijvend) kunnen veranderen. Hierdoor bestaat de kans dat de hooikoortsklachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Om de effectiviteit van deze middelen vast te stellen is wetenschappelijk onderzoek nodig. 

Werkwijze onderzoek

Het onderzoekstraject start begin mei met een intakegesprek. Indien je na de intake besluit om toch niet deel te nemen aan het onderzoek rust er geen verplichting op. Deelname is geheel vrijwillig. Start je wel dan krijg je tijdens het onderzoek twee keer per week een injectie met het (natuurlijke) geneesmiddel of een placebo gedurende 6 - 8 weken (afhankelijk van de pollensterkte). Deze injecties worden door een verpleegkundige toegediend. Dit gebeurt bij voorkeur op Hogeschool Leiden. is dit voor jou niet mogelijk dan kan een verpleegkundige bij jou langskomen thuis of op je werk. Deelnemers houden dagelijks een online vragenlijst bij. Hierin registeren ze onder andere de ernst van de hooikoortsklachten.

Privacy en AVG: Het onderzoek is getoetst bij het METC en jouw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt door de onderzoeksgroep.

Kenmerken deelnemers

Om deel te nemen aan het onderzoek zijn de volgende criteria vastgesteld:

  • je bent tussen de 18 - 60 jaar;
  • je bent woon- of werkachtig in de provincie; Zuid Holland, Noord Holland of Utrecht.
  • je hebt minimaal 2 jaar last van hooikoorts;
  • je gebruikt momenteel (reguliere) geneesmiddelen tegen hooikoortsklachten.

Wat heb ik er aan als deelnemer?

  • Er is een eventuele kans dat je door toediening van het natuurlijke geneesmiddel minder kans hebt op bijwerkingen dan met reguliere medicijnen.
  • Je draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek naar en innovatie over hooikoorts
  • De kans dat je hooikoortsklachten minder worden of zelfs verdwijnen is aanwezig
  • Het jaar na het onderzoek ontvang je van ons gratis de hooikoortsmedicatie

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over het Hooikoortsonderzoek? Neem dan contact op met het lectoraat via onderzoek.ag@hsleiden.nl.

Aanmelden?

Helaas het onderzoek kan dit jaar niet doorgaan vanwege COVID19