Hogeschool Leiden

Deelnemers gezocht voor vragenlijstonderzoek

Het lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg is gestart met een vragenlijstonderzoek. In dit zogenaamde valideringsonderzoek wordt de kwaliteit van een vragenlijst getest met vragen over het zelf reguleren van lichamelijk en psychisch welzijn en gezondheid.

Voor dit onderzoek worden 200 ‘gezonde’ deelnemers gezocht, die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek en  het menselijk welzijn. Daarnaast heb je als deelnemer kans om (h)eerlijke prijzen te winnen.

Hogeschool Leiden

Doel van deze vragenlijst

Met dit eerste valideringsonderzoek wordt getest of de bestaande, uit het Duits vertaalde en in Duitsland geteste, vragenlijst betrouwbaar en wetenschappelijk verantwoord de mate van interne regulatie bij gezonde personen kan meten.

De gedachte is dat mensen zelf (gedeeltelijk) invloed kunnen uitoefenen op hun eigen gezondheid en daardoor goed om kunnen gaan met de eigen belevingswereld. We noemen dit interne regulatie.

 In het onderzoek vult een groep gezonde personen een aantal vragenlijsten in over lichamelijke gezondheid, fitheid, slaap, stress, angst, vermoeidheid en het welzijn in het algemeen.

In het onderzoek wordt niet alleen gekeken naar de kwaliteit van de vragen, maar worden ook de eerste normen over wat normale interne regulatie is bij ‘gezonde’ personen ontwikkeld

Criteria voor deelname en tijdsinspanning?

Hogeschool Leiden

Ben je ‘gezond’ en tussen de 18 en 65 jaar? Meld je dan aan voor dit belangrijke onderzoek!

Het kost je de eerste keer in totaal 20 minuten om de vragenlijst in te vullen. Na twee weken vragen we je om nogmaals een vragenlijst (10 vragen) in te vullen. Het invullen kost dan slechts 2 minuten van je tijden is bedoeld om te bepalen of de vragenlijst betrouwbaar is wanneer we deze her-testen.

Wat heb je hier zelf aan?

Je draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en door mee te doen maak je kans op één van de hieronder genoemde (h)eerlijke gezonde prijzen:

  • één duurzame maaltijdbox van 'de Krat' voor 2 personen met drie vegetarische gerechten van lokale en seizoensgebonden producten (inclusief recepten). Direct van de boer of teler en thuisbezorgd (ter waarde van € 42,00);
  • drie hippe fruitmanden (via Hippefruitmand.nl ter waarde van € 16,95 ).

Aanmelden voor deelname

Heb je na het lezen van de algemene informatie interesse in dit onderzoek en wil je deelnemen? Meld je dan aan via de aanmeldbutton op deze pagina of klik hier.

Ken je iemand in je omgeving die mogelijk interesse heeft in deelname? Stuur dan deze link door.

Houd na aanmelding je mailbox in de gaten voor de uitnodiging naar de vragenlijst.