Lector Gerdo Kuiper

Foto Gerdo Kuiper | Docent HBO-Rechten

Gerdo is afgestudeerd in civiel recht, encyclopedie en filosofie van het recht en heeft een eerstegraads lesbevoegdheid voor maatschappijleer. Hij is sinds 2003 werkzaam in het voortgezet en hoger onderwijs en sinds 2009 werkt hij op Hogeschool Leiden.

Lectoraat Recht & Rechtvaardigheid

Gerdo is rechtsfilosoof, jurist, lector van het lectoraat Recht & Rechtvaardigheid en coördinator van het PrivacyLAB. Sinds september 2009 is hij verbonden aan de hogeschool. Hij studeerde civiel recht, encyclopedie & filosofie van het recht en behaalde zijn eerstegraads lesbevoegdheid. In 2011 ontving hij een NWO-promotiebeurs voor leraren en zodoende werkt hij als promovendus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam aan zijn proefschrift over de legitimiteit van privacy-inperkende veiligheidsmaatregelen door de overheid. Gerdo is tevens lid van het Amsterdam Platform of Privacy Research.

Kenniscentrum Duurzaam Organiseren

Binnen het Kenniscentrum Duurzaam Organiseren kijkt Gerdo naar organisatie-ethiek. Tevens houdt Gerdo zich bezig met interdisciplinaire mogelijkheden binnen de labs. Zo werkt Gerdo samen met lector Piet Hein Coebergh aan interdisciplinaire afstudeeronderzoeken op de snijvlakken van Recht en Communicatie. Daarnaast kijkt Gerdo met de onderzoekers van het lectoraat van Recht en Rechtvaardigheid naar de koppeling met SDG 16: rechtvaardigheid en toegang tot het recht.

Opleiding HBO-Rechten

Binnen de opleiding HBO-Rechten geeft Gerdo de minor Rechtsfilosofie in Beeld en Boek en is hij onderzoeksdocent. Gerdo vindt het belangrijk dat studenten niet alleen maar kijken naar de wet, maar naar een breder perspectief van wat regels voor gevolgen hebben voor de samenleving.