Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Leontien van Wely

Docent-onderzoeker

Over Leontien van Wely

Leontien werkt als onderzoeker bij het lectoraat Verpleegkundig Leiderschap (VL) op het thema “Planetaire gezondheid: Gezondheidseffecten van klimaatverandering”. Naast haar werkzaamheden bij het lectoraat VL is Leontien ook werkzaam bij de Opleiding tot Fysiotherapeut van Hogeschool Leiden, en betrokken bij het lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg binnen het project BiBoZ. Vanuit die rollen probeert zij de brug te slaan tussen praktijkgericht onderzoek en het onderwijs.

Achtergrond en expertise

Leontien heeft na haar bacheloropleiding Fysiotherapie een master Bewegingswetenschappen behaald en is daarna gepromoveerd op het bevorderen van lichamelijke activiteit en een gezonde leefstijl bij kinderen met een cerebrale parese.

Haar expertise ligt op het gebied van beleid en onderzoek omzetten in praktisch handelen. Dit doet zij op de thema’s: bewegen, gezondheid, klimaatverandering en gedragsverandering, zoveel mogelijk in co-creatie met onderwijs (studenten en docenten), onderzoek en beroepspraktijk.

Naast haar werk bij Hogeschool Leiden werkt Leontien als postdoc onderzoeker en beleidsadviseur onderzoek/onderwijs/cliëntparticipatie bij de afdeling Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

Aftrap allereerste studiejaar master Fysiotherapie

3 september 2020 | Algemeen
De allereerste introductiedag voor de studenten van de nieuwe bekostigde masteropleiding Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg vond afgelopen vrijdag plaats.
Lees meerover Aftrap allereerste studiejaar master Fysiotherapie
Gebouw Hogeschool Leiden