Pabo deeltijd - Spring

Spring - pedagogisch meesterschap in vernieuwend onderwijs

Spring is een deeltijd lerarenopleiding waarin je je ontwikkelt tot leraar in het vernieuwend onderwijs. Je maakt en geeft onderwijs aan kinderen die opgroeien in de wereld van nu, met het oog op de wereld van morgen. Je vormt je tot een professionele leraar die onderzoekt wat het goede is om te doen op het juiste moment, ook in de ogen van het kind. Deze opleiding biedt jou de mogelijkheid om in 2 tot 4 jaar je lesbevoegdheid te behalen. Hiermee kun je gaan werken op een school met een vernieuwend onderwijsconcept, maar ook op een reguliere basisschool. 

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Heb je een brede blik op de wereld, houd je van pionieren en heb je idealen voor onderwijs? Bekijk dan de mogelijkheden van Spring. Bij Spring leer je om onderwijs te maken dat vormend is voor kinderen, waarbij de focus niet alleen ligt op het behalen van leerdoelen. 

Je wilt bijdragen aan een waardevolle ontwikkeling van kinderen. Je leert graag met anderen en je ziet de wereld als een grote, rijke leeromgeving. Met een hbo/wo achtergrond kun je opleiding versneld te doorlopen. Je kunt ook kiezen voor het zij-instroomtraject

Meer informatie over de toelatingseisen, inschrijfprocedure en kosten van Spring vind je op de pagina Inschrijven en toelating.

Wat heeft de lerarenopleiding Spring je te bieden?

Onderwijs gaat over werken met mensen. Leraar zijn is een vak. Je komt elke dag in situaties waar een beroep gedaan wordt op jouw professionaliteit. Wat heeft dit kind nodig? Hoe zorg je voor verbinding in de groep? Wat doe je als een kind geen vrienden kan maken? Wat laat je van jezelf zien aan kinderen? Als leraar maak je steeds keuzes. Pedagogisch meesterschap helpt je om bewuste keuzes te maken. Je maakt hierbij gebruik van praktische en theoretische kennis én jouw ervaring.

Tijdens de opleiding ontwikkel je jouw eigen visie en een persoonlijke invulling van het leraarschap. Dat betekent dat je kennis hebt van wat er speelt in het onderwijs en hier ook kritisch op bent. Je hebt een goed verhaal als jou gevraagd wordt om jouw idee voor onderwijs te vertellen.

Docent en leerling samen aan de slag op de JH Snijdersschool.

Wat is onze werkwijze?

Je leert voor een belangrijk deel in de praktijk. Na een inleidende verkenning van wat onderwijs inhoudt, ontwikkel je op de opleidingsscholen de vaardigheden en kennis om onderwijs te verzorgen. Het curriculum ontstaat mede vanuit de interactie tussen jou, medestudenten en opleiders. Jouw inbreng en jouw vragen zijn hierbij van wezenlijk belang. Zo bouwen we aan een boeiende en waardevolle opleiding. 

In het studiejaar 2019/2020 werken we samen met drie scholen: De Bras (Ypenburg - Den Haag), Snijders Kindcentrum (Rijswijk) en De School (Zandvoort). Bij deze drie scholen zijn voor het studiejaar 2019/2020 maximaal vijftien praktijkplaatsen beschikbaar. 

Meer weten?

Bekijk de informatie over de: