Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Toelating en inschrijving Management in de Zorg bachelor

Spreekt de hbo-opleiding Management in de zorg Bachelor degree jou aan? Lees hier belangrijke informatie over inschrijven, toelatingseisen en de intakeprocedure.

Inschrijven in drie stappen

Wil je je inschrijven voor Management in de zorg Bachelor degree duaal aan Hogeschool Leiden? Volg deze drie stappen. Hieronder vind je per stap meer informatie.

 1. Kijk of je voldoet aan de toelatingseisen.
 2. Schrijf je in via Studielink (uiterlijk 15 juni).
 3. Doorloop de verplichte intakeprocedure.
Ontdek de duale bachelor Management in de Zorg van Hogeschool Leiden

Stap 1: check de toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen met verschillende diploma’s. Soms moet je 1 of meerdere toelatingstoets(en) doen, afhankelijk van je vooropleiding:

Vwo

Je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en hoeft alleen een intakeprocedure af te leggen.

Havo

Je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en je hoeft alleen de intakeprocedure af te leggen.

 

Mbo

Je voldoet alleen aan de toelatingsvoorwaarden met een diploma op niveau 4 in de zorg of dienstverlening.

Werkplek
 • je hebt een baan (minimaal op mbo4-niveau) van ten minste 20 uur per week in de zorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening.
 • je bent in de gelegenheid om op het werk opdrachten uit te voeren.
21+ toets

Je voldoet alleen aan de toelatingsvoorwaarden als je de 21+ toets én alle drie de toelatingstoetsen hebt gehaald. Je doorloopt de opleiding in gemiddeld vier jaar.

Belangrijk

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving. Bij een diploma dat gelijkwaardig is aan havo, vwo of mbo niveau 4 is het in sommige gevallen mogelijk om vrijstelling van bovenstaande eis te verlenen. Een verzoek hiervoor kun je richten aan de examencommissie via [email protected].

Om een bewuste keuze voor dit beroep te maken, doorloop je voor de Management in de Zorg Bachelor degree een intakeprocedure (studiekeuzecheck). Samen ontdekken wij of de opleiding een goede match voor jou is.

Stap 2: schrijf je in via Studielink

Voldoe je aan de toelatingseisen en weet je zeker dat deze studie bij je past? Schrijf je uiterlijk 15 juni in via Studielink. (Gebruik je DigiD. Of vraag DigiD aan: dit duurt ongeveer één week.)

Heb jij interesse om te starten met de opleiding? Bekijk eerst of je voldoet aan bovenstaande toelatingseisen en doorloop vervolgens de volgende stappen:

 • meld je aan via ons online aanmeldingsformulier. Na ontvangst van je aanmelding nemen we contact met je op voor een telefonisch adviesgesprek.
 • vervolgens is het belangrijk om een verzoek tot inschrijving in te dienen via Studielink (vanaf 1 oktober tot uiterlijk 15 juni voor de start in september). Let er bij het indienen van je verzoek tot aanmelding op dat je kiest voor de juiste variant (Associate degree of Bachelor degree) en het juiste startmoment (februari- of septemberinstroom).
 • nadat je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan in Studielink, wordt je gekoppeld aan het digitale intakeproces en ga je aan de slag met de intakedocumenten, waaronder de uitwerking van het intakeassessment.

Volg hierna nog stap 3.

Schrijf je in via Studielink

Stap 3: doorloop de intakeprocedure

Het intakeproces bestaat uit;

 1. Het maken van een intakeassessment.
 2. Het aanleveren van een aantal intakedocumenten (o.a. werkplekscan)
 3. Een afsluitend intakegesprek.

Met het intakeassessment toon je aan dat je over de competenties van de eerste twee jaar beschikt. Bij een voldoende beoordeling van het volledige intakeproces krijg je dus feitelijk vrijstelling voor jaar 1 en 2 en kun je in twee jaar de bachelor Management in de Zorg behalen.

Na het telefonisch adviesgesprek en het indienen van een verzoek tot inschrijving in Studielink, word je gekoppeld aan het digitale intakeproces. Je kunt dan aan de slag met de intakedocumenten. Wacht hier niet mee. In het adviesgesprek hebben we een afspraak gemaakt voor het intakegesprek. Houd er rekening mee dat een week voor het intakegesprek de intakedocumenten (inclusief intakeassessment) af moeten zijn.

In het intakegesprek worden je intakeassessment en intakedocumenten beoordeeld en bespreken we je werkplek en (individuele) opleidingsroute. 

Studenten werken aan opdracht

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina collegegeld van de afdeling Studentinschrijving. Naast het collegegeld dienen er ook boeken aangeschaft te worden. Heb je vragen over de actuele kosten van de boekenlijst? Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator.

Informatie over de opleiding

Twijfel je nog?

Wat leer je allemaal tijdens de hbo-opleiding Management in de Zorg Bachelor degree duaal bij Hogeschool Leiden? Hoe ziet de studieopbouw eruit en waar ga je later werken?

Lees alles over de opleiding

Neem contact op bij vragen

Heb je vragen over de opleiding Management in de Zorg? Neem dan contact op met de opleidingscoördinator Milène Lochtenberg, T: +31 (0)71 518 87 38, E: [email protected].