Hogeschool Leiden

Outdoor Living and Learning Academy (OLLA)

  • Maatwerk / incompany
  • Natuur in de klas
  • Startdatum: op aanvraag
  • Wisselend in duur
  • Nederlandstalig
  • Certificaat

In het kort

Er is veel bekend over de betekenis van natuur voor de ontwikkeling van de mens; het verhoogt de kwaliteit van leven. Die kwaliteitsverbetering zien we ook als natuur de plek is waar geleerd en gewerkt mag worden. Wil jij ook (verder) leren hoe je natuur in kan zetten in je werk?

De Outdoor Living & Learning Academy ondersteunt je graag met maatwerktrainingen, de invulling van een studiedag, innovatieprojecten en/of advies.

Voor wie zijn de trainingen van OLLA bedoeld?

Bij de Outdoor Living & Learning Academy hebben we ruime ervaring met professionalisering van diverse doelgroepen:

- Leraren en schoolleiders in het basisonderwijs
- Docenten in het MBO en HBO
- Professionals in de vrouwen- en maatschappelijke opvang
- Pedagogisch professionals en pedagogisch coaches in de kinderopvang
- Ontwerpers en hoveniers van groene schoolpleinen

Outdoor Living & Learning Academy

In samenwerking met het Centrum onderwijs & innovatie Leiden heeft het lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind de Outdoor Living & Learning Academy (OLLA) opgericht. OLLA biedt een rijk aanbod van workshops en trainingen, waarbij het betrekken van de natuur in het onderwijs, zorg en kinderopvang centraal staat. Lees meer over het aanbod onder het kopje "Programma" of informeer vrijblijvend naar een scholing op maat voor jouw organisatie via [email protected].

Meer over OLLA vind je op www.hsleiden.nl/olla.

De kracht van OLLA

Bij OLLA bundelen we de kracht van het onderzoeklectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind Leiden met de kracht van het Centrum onderwijs & innovatie Leiden. Hierdoor zijn we een kenniscentrum op het gebied van scholing en ontwikkeling voor professionals die met kinderen en jongeren en/of hun gezinnen werken en natuur willen inzetten als kwaliteitsfactor in hun werk. We staan voor de pedagogiek van buiten, de pedagogiek van natuur, de pedagogiek van duurzaamheid.

 

 

 

Expertise Spelend Leren

Van de vijf expertisegebieden die COIL te bieden heeft, omvat Spelend Leren een krachtig palet om spelen meer te integreren in jouw onderwijs. Spelen is gezond! Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen. Het zorgt voor (werk)plezier, bevordert vitaliteit en creativiteit en helpt je herstellen van stress en angsten.

In onze visie is spelen een cruciale factor in leren. Het gaat om überhaupt kunnen spelen en met name ook om het effect ervan. Wanneer heb jij voor het laatst gespeeld? Hoe makkelijk/ moeilijk vind je het om dan volledig jezelf te zijn en welke energie ontstaat er?  

Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL) biedt verschillende mogelijkheden voor onderwijsprofessionals zowel individueel, als voor teams.

Aanbod

Bij OLLA bieden we scholing en advieswerk op maat; kort & krachtig of langdurig & diepgaand. We verzorgen workshops voor studiedagen, interactieve lezingen voor teambijeenkomsten of ouderavonden.

We bieden teamtrainingen en meerjarige innovatietrajecten. Ook adviseren we bij bestaande, of nieuw te ontwikkelen onderwijstrajecten en begeleiden we organisaties om tot visie- en beleidsvorming te komen. Bekijk de verschillende tabbladen om te zien wat ons aanbod is voor de verschillende doelgroepen. 

Thema Natuur & de kinderdagopvang

Interactieve workshop, of als teamtraining van vijf bijeenkomsten.

Op expeditie in de babytuin

Teamtraining speciaal gericht op baby’s van vijf bijeenkomsten.

Thema Natuur & de ontwikkeling van kinderen

Interactieve lezing ‘Groene schoolplein expeditie’ met workshop.

Thema Natuur & Kunst

Interactieve workshop, of als teamtraining van zes bijeenkomsten.

Thema Natuur & Verhalen

Teamtraining ‘Verhalen op het spoor’ van vier bijeenkomsten.

Thema Natuur & Muziek

Workshop , of als teamtraining van zes bijeenkomsten.

Thema Natuur & de Taal-denkontwikkeling

Interactieve workshop en lezing.

Thema Natuur en Wereldoriëntatie

Interactieve workshop, of als teamtraining van vier bijeenkomsten.

Thema Natuur en Spelontwikkeling

Interactieve workshop, of als teamtraining van drie bijeenkomsten.

Thema Groene schoolpleinen en onderwijs

 ‘Groene pleinsafari’ wordt georganiseerd in Leiden. Bezoek diverse groene schoolpleinen en krijg zicht op kansen en mogelijkheden voor onderwijs en opvoeding.

Lees de flyer om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Studiebegeleiding met Natuur & Muziek

Interactieve workshop, of als teamtraining aangeboden van vier bijeenkomsten.

Advieswerk curriculumontwikkeling

Natuur ter ondersteuning van ouderschap in de opvang

Interactieve lezing.

Huisje, boompje, beestje

Teamtraining van vijf bijeenkomsten op de eigen locatie. Bekijk de flyer voor meer informatie over deze training.

Interesse of vragen

Wil je meer informatie over wat we voor jou en/of je team kunnen betekenen? Neem contact op met onze experts op het gebied van Spelend Leren: Marieke van Ierschot en Loes van't Hoff

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen, workshops, masterclasses en maatwerktrajecten gelden de algemene leveringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.

Praktische informatie

Heb je interesse in een training of workshop van Outdoor Living & Learning Academy (OLLA) ? Stuur ons een mail en we nemen contact met je op. In de flyer vind je al wat mogelijkheden. Heb je zelf een idee? Ook dan komen we graag met je in gesprek om samen de mogelijkheden te onderzoeken.

Duur: de workshops en trainingen van OLLA zijn wisselend in duur en aantal bijeenkomsten. Graag bespreken we je wat de wensen en mogelijkheden zijn.

Kosten: de kosten variëren per workshop en training. Ook hier geldt dat de kosten afhangen van wat je wensen zijn. Daar gaan we het uiteraard samen met je over hebben.

Informatie: neem gerust contact op met het expertteam Spelend Leren van Centrum onderwijs & innovatie Leiden. De volgende experts denken graag met je mee:
Loes van 't Hoff via [email protected], of +31(0)6-48 13 38 05
Marieke van Ierschot via [email protected], of +31(0)6-48 13 37 12

 

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Als leraar ben je nooit uitgeleerd. Centrum voor onderwijs & innovatie Leiden biedt een uitgebreid aanbod voor professionals in het onderwijs, waaronder post-hbo opleidingen, cursussen, workshops en masterclasses.