studenten doen onderzoek bij het Leiden Centre for Applied Bioscience

Gezonde voeding

Het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) voert onderzoek uit op het gebied van meten en detecteren van biologische systemen binnen verschillende onderzoeksgebieden. Een van deze onderzoekgebieden is gezonde voeding.  

Projecten

Onderzoek naar voeding wordt uitgevoerd op het LCAB en op het Foodlab. In het Foodlab ligt het accent op nieuwe manieren van voedselbereiding. Het LCAB levert hieraan een bijdrage door bijvoorbeeld het ontwikkelen van analysemethoden voor het meten van inhoudsstoffen in voedingsingrediënten, of het in kaart brengen van micro-organismen (bacteriën, schimmels, gisten) die een rol spelen bij fermentatieprocessen.

Wetenschappers, docenten en studenten doen binnen het onderzoeksgebied van de gezonde voeding toegepast onderzoek in samenwerking met en in opdracht van het mkb. Zo wordt in opdracht van het bedrijfsleven toegepast onderzoek gedaan op het gebied van plantinhoudsstoffen, textuurbepalingen en ingrediëntcombinaties. Sommige onderzoeken worden gelinkt aan de samenhang met het microbioom (de darmflora) in verband met gezondheid. 

Meer informatie over de volgende onderzoeken wordt binnenkort hier gepubliceerd:

  • Analyseren en meten van stoffen in kruiden en specerijen
  • Het microbioom van Kombucha

Meer weten?

Meer informatie over de onderzoeksactiviteiten van het LCAB? Neem dan contact op via infoLCAB@hsleiden.nl