Partnerrelatie

Online OuderTeam-training op 17 februari

10 januari 2022 - Op 17 februari organiseren wij een trainingsdag, waarin zorgprofessionals worden opgeleid tot OuderTeam-trainers. Op interactieve wijze wordt gewerkt aan het vergroten van kennis en vaardigheden om te werken met de cursus OuderTeam.

Hogeschool Leiden

OuderTeam is een preventieve cursus voor aanstaande ouders en ouders die al één of meerdere kinderen hebben. Het richt zich op de (samenwerkings-)relatie tussen partners in de overgang van partnerschap naar ouderschap. OuderTeam is gebaseerd op het Amerikaanse programma Family Foundations: een effectief bewezen interventie die sterke korte en lange termijn effecten laat zien, zowel bij ouders als kinderen.

Opleiding tot OuderTeam-trainer

Op 17 februari 2022 organiseren wij een online trainingsdag, waarin zorgprofessionals worden opgeleid tot OuderTeam-trainers. Tijdens deze opleidingsdag wordt gewerkt aan verschillende competenties. Er wordt bijvoorbeeld geoefend om met ouders in gesprek te gaan op een oudervriendelijke en ondersteunende manier en er wordt gewerkt aan vaardigheden om een groep ouders te begeleiden en leren van en met elkaar te stimuleren. Verder staat oefenen met de inhoud van de cursus en het begeleiden van de oefeningen en opdrachten in de cursus centraal. De zorgprofessionals ontvangen een trainershandleiding waarin de te behandelen thema’s uitvoerig staan beschreven. Daarnaast bevat deze trainershandleiding informatie over verschillende stijlen van trainen, technieken over actief luisteren, effectieve presentatievaardigheden en hoe groepsactiviteiten te faciliteren. Na deze opleidingsdag ontvangen de zorgprofessionals een certificaat en kan OuderTeam lokaal geïmplementeerd worden.

Interesse?

U kunt zich nog aanmelden voor de online OuderTeam-training op donderdag 17 februari 2022. Voor aanmelding, aanvullende informatie of vragen over het aanbod kunt u contact opnemen met Jolien Grolleman via [email protected] of +31642524362