Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Individuele coaching

Maatwerk / incompany
 • Duur: in overleg
 • Start: in overleg
Ik heb interesse

Ontdek de kracht van individuele coaching bij Centrum Bioscience en Diagnostiek

Een coachtraject is een investering in jezelf en je toekomst. Het biedt een veilige ruimte waarin je kunt reflecteren, groeien en leren. 

Ben je klaar om nieuwe perspectieven te ontdekken? Belemmerende overtuigingen los te laten? En concrete actieplannen ontwikkelen om je doelen te bereiken?

Samen kunnen we onderzoeken hoe we je werkplezier kunnen vergroten en jouw doelen kunnen bereiken.

Iets voor jou?

Je bent toe aan professionele begeleiding om meer zelfvertrouwen te krijgen, je rol als leidinggevende optimaal in te vullen of beter om te gaan met werkdruk. Onze ervaren coaches staan voor je klaar om je te ondersteunen bij de uitdagingen die jij tegenkomt in de praktijk.

College individuele coaching

Over deze cursus

Wil jij je verder ontwikkelen op het werk? Zoek je professionele begeleiding om meer zelfvertrouwen te krijgen, je rol als leidinggevende optimaal in te vullen of beter om te gaan met werkdruk? Onze ervaren coaches staan voor je klaar om je te ondersteunen bij de uitdagingen die jij tegenkomt in de praktijk.

Een coachtraject is een investering in jezelf en je toekomst. Het biedt een veilige ruimte waarin je kunt reflecteren, groeien en leren. Je zult nieuwe perspectieven ontdekken, belemmerende overtuigingen loslaten en concrete actieplannen ontwikkelen om je doelen te bereiken.

Hoe gaan we te werk?

We starten altijd met een persoonlijk kennismakingsgesprek om een basis van vertrouwen te leggen en de aanpak en haalbaarheid van jouw coachvraag te bespreken. Als je besluit om door te gaan, stellen we een individueel contract op. Indien gewenst kunnen we dit vervolgens bespreken in een driegesprek met de opdrachtgever.

Het aantal coachingsgesprekken, de duur en de frequentie worden afgestemd op jouw vraag en urgentie. Een coachingsgesprek duurt 60-90 minuten. Gemiddeld bestaat een traject uit 7-9 sessies, inclusief het kennismakingsgesprek, die plaatsvinden met tussenpozen van 2 à 3 weken. In de tussentijd is de coach bereikbaar voor afstemming en ondersteuning. Na afloop volgt een evaluatie, indien gewenst is dit een driegesprek met de opdrachtgever.

Je kunt de gesprekken voeren op Hogeschool Leiden of gemakkelijk vanuit je eigen (thuis)werkplek via digitale kanalen.

Leerdoelen

Bij Centrum Bioscience en Diagnostiek kun je terecht voor individuele coaching op verschillende onderwerpen, zoals: 

 • Samenwerkingsvraagstukken en conflicten: Leer hoe je effectief kunt samenwerken en conflicten constructief kunt oplossen. 
 • Leiderschapsvragen en -ontwikkeling: Ontwikkel je leiderschapskwaliteiten en vergroot je invloed. 
 • Persoonlijke effectiviteit en stevigheid: Versterk je persoonlijke effectiviteit en ontdek hoe je stevig in je schoenen kunt staan. 
 • Omgaan met werkdruk en stress: Leer effectieve strategieën om met werkdruk en stress om te gaan en behoud een gezonde balans. 
 • Werkgeluk en -plezier: Ontdek hoe je meer voldoening en plezier kunt ervaren in je werk. 
 • Loopbaanvragen: Krijg helderheid over je loopbaan en maak weloverwogen keuzes voor de toekomst. 

Onze coaching is geschikt voor professionals en leidinggevenden werkzaam in Life Sciences & Health.  

Over de coaches

Debbie Mink

Ik ben Debbie Mink, ervaren coach, docent en trainer. Mijn expertise ligt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, time-management en werkgeluk.

Mijn ervaringen als analist en labmanager van een medisch microbiologisch laboratorium sluiten aan bij jou als professional in Life Sciences & Health. Aangevuld met jarenlange coachervaring van professionals en docent/trainer bij mboRijnland en Bioscience en Diagnostiek heb ik een goed gevulde rugzak met tools die ik inzet tijdens mijn coachtrajecten.

Omdat we een groot deel van ons leven aan ons werk besteden, sta ik voor een leven lang leren en plezier en energie halen uit dat wat je dagelijks doet.

Samen kunnen we onderzoeken hoe we je werkplezier kunnen vergroten en jouw doelen kunnen bereiken. Met een helikopterview, analytische blik en de vaardigheid om aangeleerd gedrag, overtuigingen en aannames los te laten, begeleid ik je graag op jouw pad naar succes en voldoening. Ik denk met je mee, ik spiegel en confronteer.

Met jou ga ik graag deze reis aan om jouw gedrags- en denkpatronen en leerthema’s zichtbaar te maken. Wil jij dat ook?

Enkele quotes van coachees: 

“Bij Debbie voelde ik me gelijk op mijn gemak, ze heeft mijn ogen geopend en daardoor kon ik de stappen zetten die nodig waren. Ik voel mij nu zoveel beter in mijn functie.” 

“Na mijn traject met Debbie kies ik veel bewuster waar ik mijn energie in steek. Ik maak mij niet meer druk om zaken die buiten mijn cirkel van invloed liggen” 

“Debbie straalt rust uit, beweegt mee en laat je andere invalshoeken zien. Haar verrassende vragen maakten dat ik tot inzichten kwam die mij weer verder brachten”. 

Gise Straatsma

Ik ben Gise Straatsma, een ervaren trainer, docent en coach met een passie voor het begeleiden van professionals en leidinggevenden. Met mijn enthousiasme en expertise help ik werkenden zoals jij graag met vragen die je hebt op het gebied van leiderschap, communicatie, samenwerking en persoonlijke effectiviteit.

Iedereen loopt wel eens aan tegen een uitdagende situatie of een moeilijke keuze. Meestal los je dit zelf op door erover na te denken, er met iemand over te praten of iets anders uit te proberen dan je gewend bent. Maar soms blijf je in bepaalde patronen of gedachten steken. Ik kan je helpen deze te herkennen en doorbreken waardoor je er anders tegenaan kijkt en andere keuzes kunt maken.

Graag vertel ik je iets over mijn achtergrond. De combinatie van mijn opleiding Management & Organisatie aan de Universiteit Utrecht en diverse coachingsopleidingen hebben mij een stevige basis gegeven om mensen te begeleiden bij het vinden van antwoorden op persoonlijke werkgerelateerde vragen.  Daarnaast heb ik waardevolle ervaring opgedaan in de publieke sector als adviseur, interim-manager en zelfstandig coach. Op dit moment ben ik docent en trainer aan de duale opleiding Management in de Zorg van Hogeschool Leiden. Daarnaast geef ik als trainer en coach met veel plezier nascholingen bij het Centrum Bioscience en Diagnostiek op het gebied van Timemanagement, Communicatie en Leiderschap.

Tijdens deze trainingen is de druk en urgentie waarmee professionals en leidinggevenden in Life Sciences & Health te maken hebben goed voelbaar. Ik onderzoek graag samen met jou hoe je in deze omstandigheden je werkplezier kunt behouden of vergroten en invloed kunt uitoefenen op zaken die voor jou belangrijk zijn.

Ervaringen: 

"Gise heeft mij in de eerste jaren van mijn baan begeleid. Zodra ik ergens mee zat kon ik haar benaderen en onderzocht ik het ‘probleem’ met haar begeleiding. Soms leidde dat tot een groter inzicht of het gaf me handelingsalternatieven die ik zelf nog niet had bedacht. Gise is een goede luisteraar, ze oordeelt niet en dringt niets op. Verder beheerst ze diverse coachingmethodes en –technieken, daardoor kan ze haar begeleiding naadloos aanpassen aan wat de gecoachte nodig heeft. Naast een goede coach is ze ook nog eens een heel fijn mens." 

“Gise kan goed analyseren en heeft inzicht in hoe organisaties werken. Daarnaast is ze heel geïnteresseerd in mensen en wat hen beweegt. In haar coaching laat ze mensen op een heel rustige manier zelf nadenken om hen inzicht te geven.” 

“Gise kan goed de vinger op de zere plek leggen, de kern benoemen en onderliggende oorzaken boven tafel halen. Ze luistert onbevangen, vraagt door of doet suggesties waardoor de ander inzicht krijgt.” 

Coaches Debbie Mink (links) en Gise Straatsma (rechts).
Voor welke onderwerpen kun je coaching aanvragen?

Bij Centrum Bioscience en Diagnostiek kun je terecht voor individuele coaching op verschillende onderwerpen, zoals:

 • Samenwerkingsvraagstukken en conflicten: Leer hoe je effectief kunt samenwerken en conflicten constructief kunt oplossen.
 • Leiderschapsvragen en -ontwikkeling: Ontwikkel je leiderschapskwaliteiten en vergroot je invloed.
 • Persoonlijke effectiviteit en stevigheid: Versterk je persoonlijke effectiviteit en ontdek hoe je stevig in je schoenen kunt staan.
 • Omgaan met werkdruk en stress: Leer effectieve strategieën om met werkdruk en stress om te gaan en behoud een gezonde balans.
 • Werkgeluk en -plezier: Ontdek hoe je meer voldoening en plezier kunt ervaren in je werk.
 • Loopbaanvragen: Krijg helderheid over je loopbaan en maak weloverwogen keuzes voor de toekomst.

Onze coaching is geschikt voor professionals en leidinggevenden werkzaam in Life Sciences & Health. 

Puur praktisch

Kosten en planning

Onze prijs bedraagt € 180,- per sessie. als je werkgever betaalt. Als je zelf het traject betaalt, krijg je 25% korting en betaal je € 135,- per sessie. Als je na het kennismakingsgesprek besluit om niet door te gaan met de coaching, brengen we daarvoor geen kosten in rekening.

De sessies worden in onderling overleg ingepland.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door het interesseformulier in te vullen en daarin aan te geven dat je graag contact wilt over individuele coaching.

Na aanmelding neemt één van de coaches contact op voor een kennismakingsgesprek.
Op basis van de profielen bij “Over de coaches” kun je aangeven met wie je dit gesprek graag wilt voeren.

Maak vandaag nog de eerste stap en neem contact met ons op voor een persoonlijk traject dat jou helpt om je doelen te bereiken.

Algemene voorwaarden

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen en maatwerktrajecten gelden de algemene leverings- en annuleringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.

Keuze gemaakt?

Leuk! Laten we de cursus naar jouw wens vormgeven

Ik heb interesse

Twijfel je nog?

Wil je hulp bij het kiezen van de juiste nascholing? Of heb je een andere vraag? Gebruik het contactformulier, bel 071-51 88 743 of 071-51 88 753 of stuur een e-mail naar [email protected].

Neem contact op

Centrum Bioscience en Diagnostiek

Ontwikkel jouw groei

Deze cursus maakt onderdeel uit van het nascholingsaanbod van Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD). Het vakgebied life science en health staat nooit stil. Samen met diverse partners uit het werkveld ontwikkelt CBD daarom opleidingen en nascholingen die inspelen op wat er, nu én in de toekomst, nodig is in de sector.

Meer weten over CBD

Blijf op de hoogte

Mis de nieuwsbrief van het Centrum Bioscience en Diagnostiek niet!

Meld je aan
Kijk nog even verder

Blijf jezelf ontwikkelen

Leiderschap in het lab

Cursus
Lees meerover Leiderschap in het lab
foto van cursisten

Timemanagement in het lab

Cursus
Lees meerover Timemanagement in het lab
Student LCAB bezig in laboratorium met pipetten

Effectieve communicatie in het lab

Cursus
Lees meerover Effectieve communicatie in het lab
Student LCAB bezig in laboratorium met pipetten

Algemene voorwaarden

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen en maatwerktrajecten gelden de algemene leverings- en annuleringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.