Hogeschool Leiden

Ontmoeting Inaste Network 2023

Lectoraatsonderzoekers delen werk met vakgenoten tijdens een ontmoeting van het International Network of Academic Steiner Teacher Education, INASTE.

Internationale uitwisseling van onderzoek vrijeschoolonderwijs

Tijdens de INASTE ontmoeting op 28 april 2023 deelden Sita de Kam, Kirsten Koppel en Anna van der Want hun onderzoek met andere wetenschappers die zich bezig houden met onderzoek naar vrijeschoolonderwijs.

Na een opening van Anna waarin de opbouw en focus van het lectoraat werd toegelicht, maakte Sita in iedereen de kunstenaar wakker en vertelde ze over haar onderzoek vanuit artistic research. Een in de onderwijswereld nieuwe en verfrissend perspectief!  Kirsten deelde haar onderzoeksresultaten rondom diepluisteren. De toolkit die Kirsten heeft ontwikkeld biedt handvatten voor iedereen die goed wil luisteren. In de ‘luister-toolkit’ zitten instrumenten drie soorten instrumenten: instrumenten waar je direct mee aan de slag kan, en instrumenten die je over kortere of langere tijd kan vergaren en ontwikkelen. Het was een inspirerende dag met veel internationale uitwisseling. De eerste plannen voor internationale samenwerking zijn gemaakt. Wordt vervolgd!

Lees hier meer over het INASTE Network