Hogeschool Leiden

De vormende kracht van onderwijs

Jan Jaap Hubeek en Akke Faling hebben een prachtige ontmoeting waarin zij samen in gesprek zijn over volwassen in de wereld staan, aan de hand van het onderzoek dat Akke bij het lectoraat heeft gedaan. Een podcast van Meesterwerk.

Onderwijs richt zich nooit alleen op het nu, maar behelst ook altijd, impliciet of expliciet, een beeld van de toekomst waartoe opgeleid en onderwezen wordt; een beeld van volwassenheid waar het onderwijs aan hoopt bij te dragen. In deze aflevering van Meesterwerk spreekt Jan Jaap Hubeek met Akke Faling. Akke is werkzaam als onderzoeker binnen het lectoraat Waarde van Vrijeschoolonderwijs en onderzocht de vraag: Hoe geven oud-vrijeschoolleerlingen vorm aan hun volwassen bestaan in de wereld? En wat kan dat ons zeggen voor het huidige onderwijs en de lerarenopleiding?

Beluister hier de podcast van Meesterwerk.

Hogeschool Leiden

Akke Faling is werkzaam als onderzoeker binnen het lectoraat Waarde(n) van Vrijeschoolonderwijs en onderzocht de vraag: Hoe geven oud-vrijeschoolleerlingen vorm aan hun volwassen bestaan in de wereld? En wat kan dat ons zeggen voor het huidige onderwijs en de lerarenopleiding?

Akke bracht eerder deze publicatie uit over haar onderzoek: Hoe geven oud-vrijeschoolleerlingen vorm aan hun volwassen bestaan in de wereld? ( pdf, 767 KB )