Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Floyd Wittink

Docent Bio-informatica
Foto van Floyd Wittink

Over Floyd Wittink

Floyd is in 2012 gestart als docent bij de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Bio-informatica van Hogeschool Leiden. Hij is vanaf 1999 actief in het bio-informatica werkveld. In 2016 is hij als assistent lector voor de lectoraten Genome Based Health en Bio-informatica van het onderzoekscentrum het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) van de faculteit Science & Technology aangesteld.

Sinds 2018 leidt hij de vakgroep bio-informatica. De vakgroep ondersteunt de lectoraten en doet onderzoek naar Nanopore sequencing applicaties.  De kennis die de vakgroep met onderzoek binnen het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) opdoet, wordt terug gebracht naar het onderwijs door de meest actuele bio-informatica kennis aan studenten en docenten van Hogeschool Leiden op het gebied van (meta-) genomics, transcriptomics en metabolomics aan te bieden, en de opleiding te ondersteunen met het ontwikkelen van minoren en de invulling van stages en afstudeerprojecten. Floyd studeerde Biochemie en Moleculaire Biologie aan de VU en promoveerde aansluitend aan de Katholieke Universiteit Nijmegen met onderzoek op het gebied van moleculaire genetica en ontwikkelingsbiologie.

Floyd is lid van de Opleidingsadviescommissie van de opleiding Bio-informatica en betrokken bij de curriculum vorming van de opleiding. Hij heeft een levendige interesse in de Aziatische cultuur.