Samenwerken met een nieuwe generatie (generatie Z)
- Duur: één dagdeel
- Start: in overleg
- Prijs: variabel
- Accreditatie V&VN: 4 punten
- Gezondheidszorg

De studenten van nu zitten alleen maar op hun telefoon. Ze zijn lui en niet geïnteresseerd. Ze zetten niet door en nemen weinig initiatief.” Of: “Oudere collega’s willen niet veranderen, kunnen niet met digitale middelen omgaan en weten het altijd beter.
Herken je dit soort uitspraken op de werkvloer? En zou jij willen leren hoe je goed om kan gaan met studenten of collega’s van een andere generatie? Tijdens deze korte training doe je kennis op van verschillende generaties en leer je hoe je beter met de ‘student van nu’ samenwerkt en deze motiveert.
Iets voor jou?
Je bent een zorgprofessional die wilt leren hoe je de samenwerking met collega's van verschillende generaties kan verbeteren. Zo wil je (helpen) zorgen voor meer werkplezier, wederzijds begrip en een positief klimaat waarin minder wordt geoordeeld en meer wordt geleerd.


Van boomer tot generatie Z. Van patatgeneratie tot millennial. Iedereen werkt aan eenzelfde doel: goede zorg leveren. Samenwerken leidt soms tot onbegrip, oordelen, elkaar op gedrag beoordelen. Terwijl de onderliggende intenties hetzelfde zijn. Jezelf de vraag stellen: ‘Wat kan ik van jou leren?’, kan verrijkend zijn. Het vraagt je eerst naar jezelf te kijken voordat je een ander beoordeelt.
Over de training
Wat je leert
In een dagdeel doe je kennis op van verschillende generaties, waaronder de ‘student van nu’. Je staat stil bij je eigen (voor)oordelen over verschillende generaties en hoe je verschillen tussen generaties kunt overbruggen. Je leert hoe je je begeleiding kunt aanpassen, zonder dat je hierbij jezelf verliest. Na de training ben je in staat om met een bredere blik naar verschillende generaties op de werkvloer te kijken en weet je hoe je effectief kunt samenwerken.
Over de trainers
Over Diana van der Boon
Diana is hoofd van en gecertificeerd Karin de Galan trainer bij het Centrum voor Bij en Nascholing Verpleegkunde (CBNV), onderdeel van Hogeschool Leiden. Diana heeft dit tot voor kort gecombineerd met het werk als verpleegkundige op de spoedeisende hulp in het LUMC. Ze ziet het als haar missie om bij te dragen aan de ontwikkeling en positionering van de verpleegkundige beroepsgroep. Ze vindt het belangrijk dat verpleegkundigen zichzelf als persoon en professional kunnen ontwikkelen, waarbij het begint bij persoonlijk leiderschap. Diana heeft veel affiniteit met zorgmanagement, kwaliteit en bekostiging van zorg.
Over Eefje van Wersch
Eefje heeft klinische en ontwikkelingspsychologie gestudeerd. Na een aantal jaren als therapeut binnen de GGZ te hebben gewerkt, heeft zij de overstap gemaakt naar het hoger onderwijs. Binnen de opleiding Toegepaste Psychologie heeft zij als docent verschillende rollen vervuld, met als specifieke aandachtsgebieden toetsing en het begeleiden en coachen van studenten. Sinds augustus 2021 is Eefje docent en coördinator van de Opleiding tot Praktijkopleider in de gezondheidszorg en sinds 2024 gecertificeerd Karin de Galan trainer bij het CBNV.
Na afronding
Aan het einde van de training kan jij:
- je samenwerking afstemmen op verschillende generaties
- je eigen aannames en oordelen benoemen ten aanzien van ‘de student van nu’
- bijdragen aan het creëren van een positieve werksfeer
- afspraken maken over het toepassen en evalueren van de opgedane kennis over generaties op de werkvloer
- de kenmerken van de verschillende generaties opnoemen
- vertellen wat er wel en niet waar is over generatie Z (op basis van wetenschappelijk onderzoek)
Puur praktisch
Doelgroep en deelnemers
Doelgroep
Deze training is geschikt voor zorg- en welzijnsprofessionals met minimaal een MBO4 diploma:
- Verpleegkundigen
- Verzorgenden
- Sociaal werkers
- Agogisch-maatschappelijk werkers
- Fysiotherapeuten
- Oefentherapeuten
- Logopedisten
- Ergotherapeuten
- Diëtisten
Deelnemers
We hanteren een kleine groepsgrootte van maximaal 15. Op deze manier kunnen wij écht goed aansluiten bij alle individuele (ontwikkel) behoeftes, waardoor we de kwaliteit kunnen bieden die je van ons mag verwachten.
Data en locatie
Duur
Deze training duurt één dagdeel (3,5 uur)
Locatie
Hogeschool Leiden of in company. Hogeschool Leiden is goed bereikbaar met het OV, en heeft verschillende passende lokalen/werkruimtes.
Kosten
We hanteren een vaste prijs voor deze training voor een groep van maximaal 15 zorgprofessionals: €1375,- vrijgesteld van BTW. Voor deze prijs passen wij de training aan op jullie specifieke situatie. We voeren hiervoor een intakegesprek met de opdrachtgever en toekomstige deelnemers. Het gebruik van literatuur, locatiehuur en catering op de locatie van Hogeschool Leiden zijn inbegrepen in de prijs.
Een training op locatie (in-company) is ook mogelijk, vraag een offerte op maat aan.
Certificaat en accreditatie
Certificaat
Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname van Hogeschool Leiden.
Accreditatie
De training is geaccrediteerd met 4 PE-punten in het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.
Literatuur
Voor deze training voorziet Hogeschool Leiden je van literatuur en materialen.
Algemene voorwaarden
Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen en maatwerktrajecten gelden de algemene leverings- en annuleringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.
Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde
Het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde (CBNV), onderdeel van Hogeschool Leiden, biedt verschillende verpleegkundige cursussen, trainingen en masterclasses aan die inspelen op de actuele ontwikkelingen binnen de zorg. Ook is het mogelijk om een maatwerktraject samen te stellen gericht op de scholingsbehoefte binnen uw organisatie. Verder hebben wijkverpleegkundigen de optie om deel te nemen aan het Leernetwerk Wijkverpleging.
Klinisch redeneren in 1 dag toch niet jouw ding?

Effectief samenwerken en opkomen voor jezelf

Begeleiden en beoordelen in de praktijk

Algemene voorwaarden
Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen en maatwerktrajecten gelden de algemene leverings- en annuleringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.