Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Fabienne over de Pabo flexibele voltijd

“De zelfstandigheid die komt kijken bij deze studie vind ik erg fijn.”

Waarom heb jij voor de Pabo flexibele voltijd gekozen?

Voor de Pabo flexibele voltijd heb ik al een andere opleiding gedaan. Vanuit die opleiding kwam ik erachter dat ik graag de pabo wilde gaan doen. Ik vond het alleen wel lastig om weer opnieuw te beginnen met een hbo-opleiding.

Toen ik op de Open Dag bij Hogeschool Leiden hoorde over de Pabo flexibele voltijd sprak dit mij meteen aan. Bij deze variant van de pabo kan je namelijk voor een groot deel je eigen studie indelen. Als je iets al goed kan, kan je het sneller aantonen en afronden. Als je ergens nog meer mee wilt oefenen kan je ook wachten met iets aantonen en inleveren. Er zijn geen deadlines. Dit zorgt voor meer flexibiliteit in je opleiding en de indeling van je week. De zelfstandigheid die komt kijken bij deze studie vind ik erg fijn.

Hoe heb jij je studiekeuze gemaakt?

Toen ik van de havo kwam heb ik echt elke opleiding die mij een beetje aansprak bekeken. Samen met mijn moeder ben ik alle open dagen afgegaan. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een studie Cultureel erfgoed, waar ik ontzettend veel geleerd heb en het erg naar mijn zin heb gehad. Vooral kunst-, cultuur- en erfgoededucatie vond ik bij die studie erg leuk.

Hier wilde ik graag verder mee. Vandaar dat ik ben gaan kijken welke bacholer of master hierbij goed bij zou aansluiten. Toen ik de Pabo flexibele voltijd tegenkwam in Leiden viel alles op zijn plek.

Fabienne
Toen ik de Pabo flexibele voltijd tegenkwam in Leiden viel alles op zijn plek.

Wat is het leukste dat je tijdens de opleiding hebt meegemaakt?

Wat ik het allerleukste vind aan de Pabo flexibele voltijd is dat ik mijn eigen passie en enthousiasme kan combineren met opdrachten van de pabo en lessen in mijn stageklassen. Als ik bijvoorbeeld een toffe geschiedenisles heb bedacht, waarvan de kinderen enthousiast worden en waarmee ze hard aan de slag gaan kan ik niet trotser zijn.

David
Je studie opent vooral nieuwe deuren met nieuwe uitdagingen, kennis, ontdekkingen, kansen, ervaringen en vrienden.

Wat is jouw gouden tip aan studiekiezers?

Voor mij is het allerbelangrijkste bij het kiezen van je studie dat je je eigen gevoel volgt. Dat zeg ik nu heel makkelijk, maar daarvoor is het denk wel heel belangrijk om bij allerlei verschillende opleidingen en scholen in verschillende steden te gaan kijken.

Ga dan vooral ook een keertje meelopen met een student, ook als dit soms spannend is, geeft het wel een goed beeld van de opleiding. Op die manier kun je echt iets kiezen wat bij je past.

Daarnaast was het voor mij heel fijn om te bedenken dat het kiezen van een studie niet meteen betekent dat je dit voor de rest van je leven gaat doen. Je studie opent vooral nieuwe deuren met nieuwe uitdagingen, kennis, ontdekkingen, kansen, ervaringen en vrienden.

Pabo flexibele voltijd

Meer over de opleiding
Bekijk de opleidingspagina

Terug naar overzicht

Bekijk alle opleidingen