Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Toelating en inschrijving Verpleegkunde voor sociaal werkers

Spreekt de Bachelor Verpleegkunde voor Sociaal Werkers kunt volgen.sociaal werkers jou aan? Hier vind je alles over de toelatingseisen, de intakeprocedure, de voorlichtingsbijeenkomst en je inschrijving.

Inschrijven in drie stappen

Wil je je inschrijven voor de Bachelor Verpleegkunde voor Sociaal Werkers (duaal) bij Hogeschool Leiden? Volg deze drie stappen. Hieronder vind je per stap meer informatie.

 1. Kijk of je voldoet aan de toelatingseisen.
 2. Schrijf je in via Studielink (uiterlijk 15 juni).
 3. Doorloop de intakeprocedure (verplicht).

1. Check de toelatingseisen

Bekijk in de uitklappers of je de Bachelor Verpleegkunde voor Sociaal Werkers kunt volgen.

Vooropleidingseisen

Het volgen van dit programma is alleen mogelijk als je voldoet aan één van de volgende vooropleidingseisen:

 • Je hebt een hbo-diploma Sociaal Werk met een specialisatie in het profiel Zorg.
 • Je hebt ná 2010 een diploma Sociaal Werk (zonder specialisatie Zorg) behaald en vervolgens (als gediplomeerd Sociaal Werker) minimaal 1.000 uur aantoonbare werkervaring opgedaan met zorg gerelateerde taken (denk hierbij aan settingen als psychiatrie, verslavingszorg en/of uitvoerende taken in verpleeghuizen, revalidatiecentra, et cetera).
 • Je hebt ná 2010 een diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) behaald en vervolgens (als gediplomeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener) minimaal 1.000 uur aantoonbare werkervaring opgedaan met zorg gerelateerde taken (denk hierbij aan ervaring in de psychiatrie, verslavingszorg en/of uitvoerende taken in verpleeghuizen, revalidatiecentra, et cetera).

Belangrijk om te weten

Met een diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en/of Cultureel Maatschappelijke Vorming (CMV) ben je niet toelaatbaar tot deze opleidingsvariant.

Om deel te nemen aan deze doorstroomroute is het belangrijk dat je in staat bent om systematisch wetenschappelijke literatuur te zoeken, beoordelen en de inhoud daarvan op passende wijze te verwerken in verslagen. Denk hierbij ook aan correctie bronverwijzing.

Arbeidsovereenkomst

Je kunt het doorstroomprogramma voor mbo-verpleegkundigen volgen in de deeltijd of de duale variant. Je kunt alleen starten met dit programma nadat je een arbeidsovereenkomst (minimaal 20 uur per week, exclusief de lesdag) hebt afgesloten met één van de zorginstellingen waarmee Hogeschool Leiden samenwerkt. 

Daarnaast is begeleiding van iemand met een afgeronde Bachelor Verpleegkunde verplicht.

Mijn werkgever staat er niet bij?

Staat jouw instelling er niet bij, neem dan contact met ons op via [email protected], zodat wij kunnen beoordelen of deze werkplek voldoet aan de criteria om te worden toegelaten.

Zzp'er

Als je als ZZP’er werkt, kun je dit niet als werkplek voor dit programma gebruiken. Je bent dan niet toelaatbaar tot een van onze opleidingsvarianten.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Kosten en vergoedingen van de afdeling Studentinschrijving.

Naast het collegegeld zijn er variabele kosten aan je studie verbonden, zoals boeken. Voor het aankomende studiejaar komen de kosten voor de boeken uit op circa € 1.000,-. De kosten voor de boeken van het 2e studiejaar zijn circa € 200,-. Totale kosten voor de boeken van de hele opleiding bedragen circa € 1.200,-.

IP verpleegkunde praktijkles studenten werken aan infuus

2. Schrijf je in via Studielink

 • Ga naar Studielink en log in met je DigiD. 
 • Is dit je eerste bezoek aan Studielink? Dan doorloop je eerst een aantal stappen voor het aanmaken van je account. Meer informatie vind je in de Studielink VRAAGbaak.
 • Na het aanmaken van je account worden je vooropleidingsgegevens getoond. Dit geldt voor de meeste Nederlandse vooropleidingen. Die worden automatisch door DUO in Studielink toegevoegd. Het is belangrijk dat jouw vooropleiding wordt getoond.
 • Controleer of je vooropleiding wordt getoond en voeg eventueel zelf je vooropleiding toe. In de VRAAGbaak lees je hoe je dat doet.
 • Je kunt nu een verzoek tot inschrijving indienen via het tabblad 'Kies een studie'. Door de zoekterm 'Opleiding tot Verpleegkundige doorstroomroute voor sociaal werkers' in te vullen, kom je direct bij de juiste opleiding van Hogeschool Leiden.
 • Vervolgens doorloop je een aantal vragen en controleer je de ingevulde gegevens nog een keer.
 • Tot slot bevestig je je verzoek tot inschrijving.

3. Doorloop de online intakeprocedure

Is de Bachelor Verpleegkunde voor Sociaal Werkers een goede match voor jou? Om een bewuste keuze te maken, doorloop je de verplichte intakeprocedure.

Hoe meld ik me aan?

Schrijf je eerst in via Studielink (zie stap 2). Binnen twee weken ontvang je inloggegevens voor onze online intakeprocedure, op je mailadres dat bekend is bij Studielink.

Ontvang je geen mail? Controleer dan je spambox en neem wanneer nodig contact met ons op via [email protected].

Waar bestaat de intakeprocedure uit?
 • Je vult de digitale vragenlijst, deze krijg je per mail toegestuurd en dien je uiterlijk 30 juni te hebben ingevuld. (dit onderdeel is verplicht voor inschrijving). Indien je een verpleegkundige vervolgopleiding hebt gevolgd, kun je dit hierin aangeven. 
 • Je bent aanwezig tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op:
  • Maandag 8 juli 2024
 • Dit onderdeel is verplicht voor inschrijving; je kunt je voorkeursdatum opgeven in de digitale vragenlijst). 
 • Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst krijg je meer informatie over de inhoud en de opbouw van de opleiding, ontmoet je jouw toekomstige medestudenten, proef je de sfeer bij de opleiding en kun je eventuele vragen stellen aan de docenten die aanwezig zijn.  

Realitycheck Verpleegkunde voor sociaal werkers

Je studiekeuze is een belangrijke beslissing in je leven. Heb jij een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Doe de realitycheck.

1 van 12
In Nederland kennen we één niveau van verpleegkundigen.

Informatie over de opleiding

Twijfel je nog?

Wat leer je allemaal tijdens de Bachelor Verpleegkunde voor Sociaal Werkers (duaal) bij Hogeschool Leiden? Hoe ziet de studieopbouw eruit en wat kun je na afloop met je diploma?

Lees alles over de opleiding

We helpen je graag

Heb je vragen?