Hogeschool Leiden

Onderwijs

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen op het gebied van wetenschap in de keuken en kookinnovaties? Op deze pagina vind je een overzicht van de onderwijsactiviteiten die we op dit moment aanbieden binnen het Foodlab Leiden.

Minor Food, Health & Innovation

De minor Food, Health & Innovation is een samenwerking tussen Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden en wordt twee keer per jaar aangeboden aan bèta studenten uit binnen- en buitenland. Docenten komen van allerlei vakgebieden om de onderwerpen omtrent wetenschap en koken over het juiste voetlicht te brengen. Gepromoveerde docenten uit de microbiologie, immunologie, moleculaire biologie en analytische en organische chemie en vele gastsprekers op het gebied van archeologie, smaakpsychologie, en uit de geneeskunde (artsen en patiëntenverenigingen) verzorgen onderdelen van het programma. Lees meer over de minor Food, Health & Innovation.

Angelic van der Aar

“Het is belangrijk om de verbinding tussen topkoks en wetenschap te realiseren, want de kok van de toekomst is tegelijkertijd analist en chef. Er is meer bewustwording nodig. Koks moeten niet alleen vaardigheden leren, zij moeten ook weten waarom je iets op een bepaalde manier bereidt.”

Angelic van der Aar

Educatieve projecten MLO

Binnen het Foodlab is er ook ruimte voor educatieve projecten voor MLO-studenten. Deze projecten ontwikkelen we samen met het middelbaar laboratorium onderwijs van MBO-Rijnland.

Meer weten?

Foodlab Leiden is onderdeel van het LCAB – Leiden Centre for Applied Bioscience van Hogeschool Leiden. Voor meer informatie over onze onderwijsactiviteiten of andere projecten kun je contact opnemen met het Foodlab Leiden via [email protected] of +31 (0)71 518 87 52.

Hogeschool Leiden