Hogeschool Leiden

Minor Food, Health & Innovation

De minor Food, Health & Innovation is een samenwerking tussen Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden en wordt twee keer per jaar aangeboden aan bèta studenten uit binnen- en buitenland. Docenten komen van allerlei vakgebieden om de onderwerpen omtrent wetenschap en koken over het juiste voetlicht te brengen. Gepromoveerde docenten uit de microbiologie, immunologie, moleculaire biologie en analytische en organische chemie en vele gastsprekers op het gebied van archeologie, smaakpsychologie, en uit de geneeskunde (artsen en patiëntenverenigingen) verzorgen onderdelen van het programma.

Lees meer over het programma

De minor Food, Health & Innovation is bij uitstek een minor waar studenten onderzoeksvaardigheden leren. Studenten werken mee aan echte onderzoeksprojecten die Foodlab Leiden uitvoert in opdracht van bedrijven. Dit gebeurt in samenwerking met de lectoraten Innovatieve Moleculaire Diagnostiek, Metabolomics, Biodiversiteit en Bio-informatica van de faculteit Science & Technology.

Daarnaast voeren studenten als laatste onderdeel van de minor een eigen onderzoeksproject uit. Dan werken ze bijvoorbeeld aan een maatschappelijk vraagstuk.

Nieuwsgierig naar de minor? Neem alvast een kijkje in de keuken en maak kennis met de allereerste lichting studenten die de minor Science & Cooking volgden.

Aanmelden voor de minor

Ben je student bij Hogeschool Leiden? Dan kun je terecht op de Praktische Informatie van mijn.hsleiden voor meer informatie over de minor Science & Cooking en de aanmeldprocedure. Je kunt alleen inloggen via je studentenaccount. 

Studeer je bij een andere hogeschool, bekijk de informatie over de minor op Kies op maat.

Kijk op kiesopmaat.nl of jouw onderwijsinstelling deelneemt. Is dat niet het geval en wil je wel een minor volgen bij Hogeschool Leiden? Neem contact op via [email protected].

Meer weten?

Foodlab Leiden is onderdeel van het LCACB – Leiden Centre for Applied Bioscience van Hogeschool Leiden. Voor meer informatie over onze onderwijsactiviteiten of andere projecten kun je contact opnemen met het Foodlab Leiden via [email protected] of +31 (0)71 518 87 52.