Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Omscholen

Overweeg je een carrièreswitch te maken? Hogeschool Leiden biedt flexibele omscholingstrajecten in onderwijs, (jeugd)zorg, gezondheidszorg en science & technology. Zet nu de stap naar een andere carrière met Hogeschool Leiden.

Pabo flexibele deeltijd studenten overleggen met elkaar

Hogeschool Leiden is de perfecte plek voor een betekenisvolle carrièreswitch. Onze omscholingstrajecten zijn zorgvuldig samengesteld om je niet alleen de theoretische kennis, maar ook direct de praktische vaardigheden bij te brengen om succesvol te zijn.

Maak de overstap naar een carrière die jouw voldoening geeft, en ook een wezenlijk verschil maakt in de levens van anderen. Zet vandaag nog de eerste stap naar jouw nieuwe toekomst.

Omscholingstrajecten

Aan de slag in het onderwijs

Bij Hogeschool Leiden bieden we verschillende mogelijkheden om je om te scholen zodat jij die opleiding kunt vinden die het beste bij je past.

Meer informatie
College statistiek
Jouw carrièreswitch naar de zorgsector

Wil je aan de slag in de zorgsector? Hogeschool Leiden biedt jou de mogelijkheid om je om te scholen voor een succesvolle carrière in de zorg. 

Meer informatie
Vrouw met zowel casual- als werkkleding aan
Een carrière in Life Science & Health

Wil je gaan werken als Life Science en Health professional? Wij hebben (korte) opleidingen om in het laboranten aan de slag te gaan.

Meer informatie
Cursist met Labjas met logo CBD

Zij-instroom

Jouw brug naar een nieuwe carrière
Jouw brug naar een nieuwe carrière

Het zij-instroomtraject is een flexibele route voor mensen met een hbo- of universitair diploma die een carrièreswitch overwegen naar het onderwijs en snel een professionele bevoegdheid in een nieuw vakgebied willen behalen. Dit programma combineert werken in de praktijk met één dag per week studeren, waardoor je direct ervaring opdoet terwijl je leert. Het is bedoeld voor diegenen die al ervaring of een sterke interesse in het nieuwe vakgebied hebben. Aanmelding gebeurt meestal via de werkgever, en een geschiktheidsonderzoek maakt vaak deel uit van het selectieproces. Dit traject biedt een praktijkgerichte manier om je carrière een nieuwe wending te geven, met ondersteuning van zowel je werkgever als de Hogeschool.

Vragen?

Heb je vragen, neem dan contact met ons op via [email protected]. Wil je telefonisch advies? Laat in de e-mail je telefoonnummer achter en eventueel daarbij een geschikt tijdstip waarop we je kunnen terugbellen.

Vind hier jouw opleiding

Uitgelicht

Leraar basisonderwijs: Pabo flexibele deeltijd

Flexibele deeltijd
Lees meerover Leraar basisonderwijs: Pabo flexibele deeltijd
Twee studenten van Pabo Flexibele deeltijd werken samen en kijken op laptop

Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg

Deeltijd
Lees meerover Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg
Oudere student legt wat uit master fysiotherapie en wijkgerichte zorg hogeschool leiden

Informatica: Forensisch ICT

Deeltijd
Lees meerover Informatica: Forensisch ICT
Mensen doen proef in de les bij Forensisch ICT deeltijdopleiding Hogeschool Leiden