Informaticastudenten Juriën de Jong (links) en Yassir Laaouissi (rechts) worden geïnterviewd door de NOS in het kader van Hâck the Hague

Over

Thema

Informaticastudenten proberen de gemeente Den Haag te hacken

27 september 2021 - Tijdens het jaarlijkse evenement Hâck the Hague nodigt de gemeente Den Haag ethische en eerlijke hackers uit om te kijken hoe veilig hun systemen zijn. Informaticastudent Juriën de Jong gaat proberen de systemen binnen te dringen.

Omdat computerbeveiliging nu belangrijker dan ooit is, nodigt de gemeente Den Haag tijdens de vierde editie van dit evenement om de systemen te hacken. In totaal zetten zo'n 200 hackers uit binnen- en buitenland de aanval in op de digitale infrastructuur van de gemeente. Vierdejaarsstudent Juriën de Jong gaat samen met twee studiegenoten de uitdaging aan om de Haagse systemen te hacken. 

Juriën | student Informatica (richting Forensisch ICT)

"Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor hacken, daarom ben ik een minor gaan doen waar ik het hacken kon leren. Ik heb ontzettend veel zin om mee te doen en doe vooral mee voor de lol. Maar het is natuurlijk ook gelijk een goed moment om mijn skills te testen."

Juriën | student Informatica (richting Forensisch ICT)

Juriën en mede-hacker Yassir vertelde aan de NOS waarom zij meedoen en het belangrijk vinden dat overheidsinstanties dit laten doen. Ook Omroep West plaatste een artikel over het evenement Hâck the Hague en de hackpoging van de studenten. 

Over de opleiding

Hbo Informatica bij Hogeschool Leiden bestaat uit vier specialisatierichtingen: Software Engineering, Forensisch ICT, Business Data Management en Interactie-technologie. In jaar 1 zijn de eerste drie periodes gemeenschappelijk en wordt er kennisgemaakt met de richtingen. Na driekwart jaar wordt er één richting gekozen.

Meer weten

Lees meer over de opleiding Informatica van Hogeschool Leiden.