De trap naar boven

Over

Thema

Over de Klimtrap...

1 april 2021 - Eerder deze week maakte Hogeschool Leiden bekend dat Rode Trap zou worden omgetoverd tot een ware Klimtrap. Vandaag blijkt dat de vork toch iets anders in de steel zit.

Om studenten en medewerkers te stimuleren gezonder te leven, zou het mogelijk worden om de trap op allerlei sportieve manieren te beklimmen. Vandaag blijkt dat de vork toch iets anders in de steel zit. Je ziet het in onderstaande video. 

Hogeschool Leiden krijgt enorme Klimtrap (29 maart 2021)

Basisschool IKC de Twijn uit Alblasserdam had de primeur, maar Hogeschool Leiden is de eerste hogeschool in Nederland waar medewerkers en studenten binnenkort gebruik kunnen maken van een heuse klimtrap!

Het afgelopen jaar is maar weer eens duidelijk geworden dat een gezonde leefstijl belangrijk is. Om die reden wordt de bekende rode trap van Hogeschool Leiden omgetoverd tot een metershoge klimtrap. Met behulp van bijvoorbeeld touwen en greepjes kan de trap straks op verschillende manieren genomen worden. Zo komt er een redelijk steile helling en kan men met klimtuigjes via de balustrade omhoogklauteren, maar zelfs ondersteboven klimmen behoort tot de mogelijkheden.

Welzijns 10-daagse

Uiteraard blijft ook de ‘gewone’ trap nemen mogelijk. De nieuwe inrichting van de Rode Trap sluit natuurlijk mooi aan op de doelstellingen van de Welzijns 10-daagse​, die de hogeschool van 30 maart tot en met 8 april organiseert voor studenten. 

Beklim als eerste de trap!

Wil jij nou samen met iemand de trap voor het eerst beklimmen? Reageer dan op het bericht op ons Instagram-account, tag degene met wie jij samen deze uitdaging aan wilt gaan en wie weet zijn jullie straks de eerste die samen onze nieuwe klimtrap mogen beklimmen! 

Eind vorige week werd er alvast geoefend op en rond de Rode Trap. Bekijk de video.