Hogeschool Leiden

Over

Thema

Hogeschool Leiden bij top 3 beste hogescholen in Keuzegids 2022

7 oktober 2021 - Hogeschool Leiden behoort met 61,5 punten als enige van de Randstadhogescholen tot de top drie van grote hogescholen in Nederland. Dat blijkt uit de cijfers van de Keuzegids 2022, die op 7 oktober is gepubliceerd.

Over bijna de gehele breedte is de waardering van de opleidingen ten opzichte van vorig jaar gestegen. Zo hebben maar liefst tien opleidingen een hogere score gekregen dan een jaar eerder. In totaal hebben elf van de in totaal negentien beoordeelde opleidingen nu het oordeel 'goed' of 'uitstekend' gekregen. Slechts twee kregen het oordeel 'zwak' .

Topopleiding 2022 

De best scorende opleiding aan Hogeschool Leiden is de opleiding Docent Muziek. Deze opleiding heeft met 91 punten het predicaat 'topopleiding' gekregen. Angelien Sanderman, voorzitter van het College van Bestuur, is tevreden met de resultaten.

"Het is mooi dat de Keuzegids laat zien dat Hogeschool Leiden het op zoveel fronten goed doet. Daar zijn wij als College van Bestuur natuurlijk best trots op. We zijn niet alleen de enige Randstadhogeschool met een plek in de top 3, maar zitten met tal van onze opleidingen in de lift. En natuurlijk willen wij vooral de opleiding Docent Muziek van harte feliciteren met het behalen van het predicaat 'topopleiding'. Een hele mooie prestatie."

Hogeschool Leiden

Over de Keuzegids 

De Keuzegids 2022 is een publicatie van Uitgever Keuzegids B.V., die jaarlijks wordt uitgebracht voor hbo-studiekiezers. In de Keuzegids worden zowel de afzonderlijke opleidingen als de hogescholen zelf gerankt. Dit jaar is er alleen een ranking voor de categorieën grote en middelgrote hogescholen. 

De grote hogescholen zijn brede hogescholen met minstens één beoordeelde opleiding in 9 van de 11 vakgebieden. Voor de middelgrote hogescholen geldt dat er minimaal 4 beoordeelde opleidingen worden verzorgd. Een belangrijke bron voor de ranking van Keuzegids hbo 2022 is de Nationale Studenten Enquête. De Keuzegids baseert zich voor 71,4% op studentoordelen (NSE 2021) en studiesuccescijfers tellen voor 28,6% mee.